17 august 2021

Semne și simboluri I

Muzeul Naţional al Ţăranului Român invită pasionații de artă joi, 19 august 2021, de la ora 18:00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expoziţiei pictorului Aurel Petrescu, „Semne și simboluri I”. Curatorul expoziţiei este criticul de artă Marius Tiţa.



Originar din Craiova, Aurel Petrescu a pornit de la descrierea efervescentă a peisajului oltenesc, într-o manieră liberă, caldă şi puternică. A descoperit lumina Parisului, apoi a Greciei, ducându-şi tuşa spre o intensitate cromatică aparte.

Studiul semnelor şi al simbolurilor tradiţionale a devenit, cu timpul, o preocupare plastică a pictorului, care a descoperit, astfel, cifrul spiritual al căutărilor sale. Expoziţia găzduită de Muzeul Naţional al Ţăranului Român este o retrospectivă a acestei abordări, cu elemente noi şi complete din opera sa dedicată semnificaţiilor profunde ale simbolurilor şi tradiţiilor populare.

Pictorul Aurel Petrescu a sintetizat căutările sale şi într-un volum, „Bogăţia simbolurilor şi semnelor populare”, care este lansat cu ocazia vernisajului.

Expoziția poate fi vizitată la Sala Noua Galerie, până pe 5 septembrie 2021, de marţi până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00. Accesul se face din strada Monetăriei 3.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook