17 august 2021

Semne și simboluri I

Muzeul Naţional al Ţăranului Român invită pasionații de artă joi, 19 august 2021, de la ora 18:00, la Sala Noua Galerie, la vernisajul expoziţiei pictorului Aurel Petrescu, „Semne și simboluri I”. Curatorul expoziţiei este criticul de artă Marius Tiţa.Originar din Craiova, Aurel Petrescu a pornit de la descrierea efervescentă a peisajului oltenesc, într-o manieră liberă, caldă şi puternică. A descoperit lumina Parisului, apoi a Greciei, ducându-şi tuşa spre o intensitate cromatică aparte.

Studiul semnelor şi al simbolurilor tradiţionale a devenit, cu timpul, o preocupare plastică a pictorului, care a descoperit, astfel, cifrul spiritual al căutărilor sale. Expoziţia găzduită de Muzeul Naţional al Ţăranului Român este o retrospectivă a acestei abordări, cu elemente noi şi complete din opera sa dedicată semnificaţiilor profunde ale simbolurilor şi tradiţiilor populare.

Pictorul Aurel Petrescu a sintetizat căutările sale şi într-un volum, „Bogăţia simbolurilor şi semnelor populare”, care este lansat cu ocazia vernisajului.

Expoziția poate fi vizitată la Sala Noua Galerie, până pe 5 septembrie 2021, de marţi până duminică, în intervalul 10:00 – 18:00. Accesul se face din strada Monetăriei 3.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook