26 aprilie 2010

Scrisoare de adio

De vineri, 30 aprilie 2010, poate fi vizionat, în cinematografele Hollywood Multiplex – Bucureşti Mall, Cinema City – AFI Palace Cotroceni şi Odeon Cineplex – Polus Mall Cluj, filmul „Scrisoare de adio” („The Last Word”). Drama romantică cu scenariul şi regia semnate de Geoffrey Halley, îi are în rolurile principale pe Wes Bentley, Winona Ryder şi Ray Romano.Evan Merck (interpretat de Wes Bentley) este un scriitor cu o specializare cel putin şocantă: la el ajută oamenii să-şi scrie scrisorile de rămas-bun înainte de a se sinucide. La înmormântarea unui client, Evan o cunoaşte pe frumoasa şi vesela Charlotte (interpretată de Winona Ryder), sora clientului decedat. Fără a avea habar de ocupaţia lui Evan, Charlotte se îndrăgosteşte de tânărul scriitor, iar acesta îi răspunde la sentimente. Fiind conştient de faptul că modul în care îşi câştigă pâinea trebuie să rămână secret, Evan inventează o prietenie cu fratele ei. Lucrurile, însă, vor evolua altfel decât îşi închipuie el…

Filmul a fost selecţionat în competiţia oficială a Festivalului de la Sundance, din 2008.

Winona Ryder (care o interpetează pe Charlotte) şi-a început cariera cinematografică în anul 1986 cu filmul „Lucas” şi am putut să o mai vedem în filme precum „Edward Mâini-de-foarfece” („Edward Scissorhands”) alături de Johnny Depp, „Sirene” („Mermaids”) împreună cu Cher si Bob Hoskins, „Dracula” alături de Gary Oldman, Anthony Hopkins şi Keanu Reeves, „Vârsta inocenţei” („The Age of Innocence”) – rol pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar şi unde i-a avut ca parteneri pe Daniel Day Lewis şi Michelle Pfeiffer, „Cu picioarele pe pământ” („Reality Bites”) alături de Ethan Hawke, „Fiicele doctorului March” („Little Women”) – rol pentru care a fost nominalizată la premiul Oscar şi unde le-a avut ca partenere pe Kirsten Dunst, Claire Danes, precum şi pe Gabriel Byrne şi Christian Bale, „Tinereţe furată” („Girl Interrupted”) cu Angelina Jolie, Brittany Murphy şi Elizabeth Moss, „Toamna la New York” („Autumn in New York”) alături de Richard Gere şi Anthony LaPaglia, dar şi “Mr. Deeds” alături de Adam Sandler.

Wes Bentley (care îl interpretează pe Evan) a mai putut fi văzut în „American Beauty” unde i-a avut ca parteneri pe Kevin Spacey, Annete Benning şi Mena Suvari, „The White River Kid” alături de bob Hoskins, Antonio Banderas şi Ellen Barkin, “The Four Feathers” cu Heath Ledger, “Ghost Rider” împreună cu Nicholas Cage şi Peter Fonda.

Ray Romano (care îl interpretează pe Abel) a devenit cunoscut prin excelentul sitcom „Dragul de Raymond” („Everybody Loves Raymond”). Vocea sa poate fi recunoscută ca fiind a lui Manny în „Ice Age” (2002, 2006, 2009). Mai recent joacă în serialul „Men of a Certain Age”.

Filmul nu mi s-a părut nici cu multe pretenţii, nici cu realizări deosebite. Winona Ryder nu face un rol grozav, deşi Charlotte – personajul ei – are potenţial, iar Evan rămâne cumva nejustificat, neexplicat până la capăt… În afară de astea însă, ideea este interesantă, iar strălucirile foarte reuşite din când în când ale scenariului, surprinzătoare şi hazlii, dau oarece vivacitate peliculei. Rolul lui Ray Romano mi s-a părut bine făcut şi caracteristic, iar importanţa personajului în film este evidentă. Finalul m-a luat cu adevărat prin surprindere, nu făcusem deloc calculele în felul acesta, ceea ce – din punctul meu de vedere – e un plus pentru orice film.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook