Şcoală pentru soţi
Sophie, protagonista din „Şcoală pentru soţi”, avea odinioară o căsnicie minunată, însă în ultima vreme lucurile nu mai merg chiar şnur. Soţul ei, Mark, lucrează tot mai des până târziu, lăsând-o singură cu bebeluşul, să se lupte cu tot felul de dezastre casnice şi să-şi vadă totodată şi de carieră. Atunci când soţul uită total de ziua ei şi nu mai dă pe acasă într-una din seri, în împrejurări foarte suspecte, Sophie crede că are dovada clară a infidelităţii lui şi îl ameninţă cu divorţul. Numai că, în realitate, Mark nu este un soţ adulterin, ci doar neglijent. Disperat să nu-şi piardă familia, se înscrie la Şcoala pentru soţi a doamnei doctor Martha, o psihoterapeută cu metode neortodoxe, care garantează că transformă bărbaţii incapabili în parteneri de viaţă model. Însă va putea într-adevăr acest curs intensiv – şi foarte neobişnuit – să-l ajute pe Mark să-şi recâştige soţia? Mai ales după ce începe să fie curtată asiduu de un milionar foarte hotărât…
Cotidianul „Daily Mail” l-a descris ca fiind „Un roman delicios de caustic şi de un nonconformism contagios”.
La rândul său, „The Times” a scris că este „antidotul perfect pentru orice tip de depresie”.
Publicaţia „Mail on Sunday” a spus: „Wendy Holden scrie cu o vervă şi o energie de-a dreptul spectaculoase. Relaxaţi-vă şi savuraţi!”
Wendy Holden, jurnalistă şi romancieră britanică, s-a născut în 1965. A avut o carieră de succes în presă, scriind pentru „Harper’s Bazaar”, „Sunday Telegraph” şi, din 1995, pentru „The Sunday Times”. În 2000, după ce fusese editor la revista „Tatler”, apoi la „Mail on Sunday”, s-a retras din presă ca să se poată ocupa de literatură. Romanele ei au devenit bestselleruri internaţionale, apreciate pentru umor şi viziunea critică asupra societăţii: „Simply Divine” (1999), „Bad Her Day” (2000), „Pastures Nouveaux” (2001), „Femme Fatale” (2002), „Azur Like It” (2004). La Editura Polirom i-a mai fost tradus anul acesta romanul „Nevestele din Bath” (2005).