27 mai 2009

Schimbul

Producţia Universal Pictures “Schimbul” (“Changeling”) se lansează simultan pe DVD şi Blu-ray. Sub bagheta regizorală a lui Clint Eastwood, Angelina Jolie şi John Malkovich reînvie agonia unei mame care-şi caută cu obstinaţie fiul dispărut, înfruntând autorităţile putred de corupte din Los Angeles-ul anilor ’20. Filmul prezintă un caz real, într-o interpretare extraordinară.


După “Million Dollar Baby” şi “Unforgiven”, pentru care a şi fost distins cu patru premii Oscar, regizorul Clint Eastwood revine în atenţia publică cu o dramă cutremurătoare, inspirată dintr-o poveste adevărată: cuvântul “changeling” desemnează înlocuirea, accidentală ori intenţionată, a unui copil cu un altul. Christine Collins (interpretată de Angelina Jolie), centralistă şi mamă singură, nu-şi mai găseşte copilul acasă când revine de la serviciu. O căutare lungă şi chinuitoare rămâne fără niciun rezultat: fiul ei este de negăsit. La cinci luni de la dispariţie, ancheta dezinteresată a autorităţilor culminează cu o nouă dramă: în prezenţa presei, poliţia îi încredinţează lui Christine un alt copil, care susţine că este Walter Collins. Deşi observă de cum îl vede că nu este fiul ei, sub presiunea poliţiei, îl ia acasă, dar continuă să insiste pe lângă poliţiştii care conduc ancheta să continue cercetările. Totodată, mărturisindu-şi povestea jurnaliştilor, devine o prezenţă incomodă pentru autorităţile care au şi-aşa imaginea cam şifonată.

Gustav Briegleb (interpretat de John Malkovich), un pastor care a făcut o adevărată misiune din a denunţa public abuzurile poliţiei locale, îi oferă sprijinul, avertizând-o, totodată, că se pune în pericol. Şi, într-adevar, inevitabilul se produce: într-una din vizitele regulate la poliţie, Christine e acuzată de isterie şi internată cu forţa într-un sanatoriu, unde i se repetă răspicat că va fi externată doar dacă semnează o declaraţie în care îşi recunoaşte rătăcirea psihică, ceea ce echivalează cu întreruperea oficială a anchetei privind dispariţia fiului său. Deşi lupta cu sistemul pare o sentinţă la moarte, Christine nu-şi pierde speranţa şi devine un model pentru alte femei, victime ale aceluiaşi sistem corupt. Iar, peste ani, o nouă anchetă promite să-i aducă adevărul. Îl va regăsi oare pe Walter?

Nominalizat de trei ori la Oscar, filmul “Changeling” oferă unul dintre cele mai impresionante roluri din palmaresul Angelinei Jolie, într-o interpretare cathartică, plină de dramatism. Este disponibil pe DVD şi Blu-ray, distribuit de Prooptiki România, împreună cu următoarele bonusuri: pe DVD – “Complicii: Clint Eastwood şi Angelina Jolie”, “Drumul comun: Angelina Jolie devine Christine Collins”; pe Blu-ray – pe langă bonusurile de pe DVD, “Los Angeles: Atunci şi Acum”, ghiduri de utilizare (U-Control, Spaţiul Meu) si Playstation 3 controler (static).

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook