24 noiembrie 2021

România – Republica Moldova, Viticultură

Pentru a marca împlinirea a 30 de ani de relaţii diplomatice, Romfilatelia introduce în circulaţie miercuri, 24 noiembrie 2021, emisiunea comună de mărci poştale „România – Republica Moldova, Viticultură”, disponibilă în magazinele Romfilatelia din țară și online.În data de 27 august 1991, Parlamentul Republicii Moldova, reunit într-o şedinţă extraordinară, a adoptat Declaraţia prin care a fost proclamată independenţa ţării, iar în data de 29 august 1991 au fost stabilite relaţiile diplomatice între România şi Republica Moldova, la nivel de ambasadă.

Cele două mărci poștale introduse în circulație vor ilustra urmatoarele repere:

Timbrul cu valoarea nominală de 2 lei reunește, într-o grafică unitară, imaginea unei căni pictate, care a fost realizată de meșterul Colibaba Constantin, în Atelierul urban Rădăuți, județul Suceava și a unui ciorchine de struguri din soiul Zghihara, din zona Huși, România.

Timbrul cu valoarea nominală de 9 lei este reprodusă o ploscă realizată de meșterul popular din Republica Moldova, Victor Pelin și ciorchinele unui soi de struguri reprezentativ pentru Moldova, Rara Neagră.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook