11 septembrie 2015

Ricki and the Flash

”Ricki and the Flash” este o comedie simpatică, ușoară – prea ușoară, din loc în loc, cu multe puncte slabe, dar care beneficiază de jocul excepțional al unor actori care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Respectă parțial clișeele filmelor de gen, dar are câteva episoade delicioase, care surprind plăcut, și un umor care încântă. Premiera oficială în România este pe 11 septembrie 2015.



Povestea se concentrează asupra personajului Linda / Ricki (interpretat de Meryl Streep), care își duce viața pe două planuri definitiv incompatibile: casiera dintr-un supermarket Total Foods e transformă seara în solista trupei rock The Flash. Pentru a-și urma visul, Ricki și-a părăsit cu mult timp în urmă cei trei copii și soțul (Kevin Kline). Apelul telefonic neașteptat, venit de la acesta din urmă, o determină să se reîntoarcă în orașul de baștină, pentru a-și ajuta fiica (interpretată chiar de fiica lui Meryl Streep, Mamie Gummer) să depășească criza în care o aruncă faptul că a fost părăsită de soț. Toate acestea scot la suprafață toate resentimentele familiei și cer rezolvarea lor.

Așa cum spuneam, cel mai mare atu al filmului este felul în care actorii își joacă partiturile. Meryl Streep salvează tot, dar nici ceilalți nu se lasă mai prejos. Scenele în care familia se reunește sunt foarte reușite, preferata mea fiind întâlnirea de la restaurant – am râs copios, partiturile artiștilor completându-se impecabil, în ciuda aparentelor neconcordanțe și distonanțe. Până la urmă, filmul pune, într-un mod decent, problema felului în care alegem să ne urmărim visurile, ce suntem dispuși să sacrificăm pentru ele și felul în care, la bătrânețe, ne împăcăm cu rezulttul final, fie că el confirmă sau nu așteptările noastre.

Personal, găsesc un pic forțat finalul, și mi-a sunat un pic anapoda cam toată partea a doua a filmului, de parcă cineva ar fi spus ce avea de spus și, date fiind implicațiile istoriei, s-ar fi chinuit – rău! – să găsească o soluție mulțumitoare pentru toată lumea. În fine, până la urmă, comedioara merge digerată.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook