30 iunie 2010

Richard Marx va concerta pentru prima dată în România

Nume reprezentativ pentru scena pop-rock internaţională, Richard Marx va concerta anul acesta pentru prima dată în România. Spectacolul va avea loc pe 1 noiembrie 2010, la Sala Palatului fiind inclus în noul turneu european al artistului.



Cu o carieră de peste 20 de ani, câştigătorul premiului Grammy, Richard Marx, este considerat unul dintre cei mai influenţi artişti ai industriei muzicale contemporane, fiind totodată unul dintre cei mai căutaţi producători şi compozitori ai momentului. Şi-a început cariera încă de la vârsta de cinci ani, perioadă în care canta pe spoturi promoţionale create de tatăl său. La 17 ani l-a cunoscut pe Lionel Richie, alături de care avea să-şi facă şi debutul ca backing vocal pentru piesele “You Are”, “Running with the Night” şi “All Night Long (All Night)”. Entuziasmul şi prezenţa sa constantă în studioul de înregistrări i-au adus la vremea respectivă numeroase alte colaborări, având şansa să lucreze din postura de backing vocal şi cu artişti consacraţi precum Madonna, Whitney Huston sau Luther Vandross. Kenny Rogers avea să se convingă şi el de talentul tânărului artist, Richard Marx compunând la acea vreme pentru el două piese, “Crazy” şi “What About Me”, ambele cu un succes surprinzător în clasamentele de specialitate.

Primul album semnat Richard Marx a fost lansat în iunie 1987, purtând numele artistului care avea să devină în scurt timp noua revelaţie a muzicii internaţionale. Materialul s-a vândut în aproape 4 milioane de exemplare doar în Statele Unite, oferind nu mai puţin de 4 single-uri de top: “Don’t Mean Nothing”, “Should’ve Known Better” şi “Endless Summer Nights”, “Hold on to the Nights”. Debutul discografic a reprezentat totodată şi un prim record muzical pentru Richard Marx, acesta devenind primul tânăr artist care a fost inclus în playlistul a 117 staţii de radio naţionale, în doar o săptămână de la data lansării. Tot el avea să devină şi primul artist solo din istorie care a avut primele şapte single-uri incluse în top 5 al clasamentului Billboard Hot 100. Richard Marx şi-a continuat cariera cu alte 8 albume de studio şi 4 albume live, vândute în peste 30 de milioane de copii în întreaga lume, şi o listă impresionantă de hit-uri rock şi balade precum “Right Here Waiting”, “Now and Forever”, “Hazard” sau “Satisfied” şi “Too Late To Say Goodbye”. Artistul s-a remarcat totodată şi ca producător şi compozitor, dovadă şi numărul impresionant de colaborări cu nume precum Sarah Brightman, Barbra Streisand, Natalie Cole, N’Sync, Michael Bolton, Ronan Keating sau Ringo Star, fiind recompensat şi cu un premiu Grammy pentru Piesa Anului în 2004, “Dance with my Father”, compusă alături de Luther Vandross.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

2 thoughts on "Richard Marx va concerta pentru prima dată în România"

  1. Simona Enache spune:

    Îmi place mult videoclipul, dar şi artistul.

  2. Lucian Velea spune:

    Dupa cum informeaza organizatorii, in cauza unor probleme logistice cu care s-a confruntat echipa de productie a turneului, Richard Marx a fost nevoit sa anuleze mai multe spectacole din Europa Centrala si de Est, printre care si concertul din Romania. Biletele pentru concertul pe care artistul ar fi trebuit sa-l sustina pe 1 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti, vor putea fi rambursate de la punctele de vanzare de la care au fost achizitionate, in perioada 27 septembrie – 26 octombrie 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook