3 septembrie 2008

Little Richard în concert la Bucureşti

Little Richard vine în premieră în România. Pe 9 noiembrie 2008, la Sala Palatului din Bucureşti, va avea loc un concert din epoca de aur a rock and rollului, interzis persoanelor cu probleme de inimă, organizat de Compania Events.


Un concert cu Little Richard e ca şi cum ai bea un cocktail Molotov. Te ţine cu respiraţia la gură, te face să ţipi, să transpiri, să simţi că n-ai loc pe scaun şi, în final, să râzi în hohote. Este geniul muzical care a eliminat definitiv blues-ul depresiv din rhythm and blues.

Născut în 1932, Richard Wayne Penniman a fost unul dintre primii reprezentanţi ai curentului rock and roll. A crescut cântând gospel şi blues şi a început să înregistreze la începutul anilor ’50, devenind cunoscut în toată lumea ca Little Richard.

„Tutti Frutti” (1955), cu refrenul „A-wop-bom-aloo-mop-a-lop-bam-boom,” a fost primul său hit şi a rămas „semnătura” sa muzicală. „Tutti Frutti” este un Little Richard restrâns la esenţial: pian flamboiant, vocalize exuberante şi o preţiozitate stilizată. Melodia s-a situat pe primul loc în topul celor „100 de înregistrări muzicale care au schimbat lumea” realizat de revista muzicală Mojo, top întocmit pe baza voturilor unor superstaruri precum Bjork, Tori Amos sau Tom Waits. Cântecul a surclasat „I Want To Hold Your Hand”, cântat de Beatles, şi „Heartbreak Hotel” (locul al treilea), cântat de Elvis Presley. Editorii revistei Mojo spun că cele 100 de albume şi single-uri incluse în top sunt „cele mai influente înregistrări muzicale din istorie”.

Au urmat, printre multe altele, „Slippin’ and Slidin'”, „Long Tall Sally” şi „Good Golly Miss Molly.” Little Richard a părăsit abrupt industria muzicală în 1957 pentru Bible college, dar s-a întors la rock după The King of Gospel Singers (1962, produs de Quincy Jones). Anii ’80 au marcat un nou comeback, cu hitul „Great Gosh A Mighty” şi apariţii în reclame TV şi showuri pentru copii (incluzând The Muppets). Cariera sa recentă include muzică pentru copii („Itsy Bitsy Spider”) şi duete cu nume sonore precum Bono, U2, Elton John.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Little Richard în concert la Bucureşti"

  1. Lucian Velea spune:

    Concertul pe care Little Richard urma sa-l sustina pe 9 noiembrie, la Sala Palatului in Capitala, nu va avea loc. Starul urmeaza sa sufere o interventie chirurgicala care-l va impiedica sa-si onoreze o parte din angajamentele artistice din Europa.

    Little Richard urma sa suporte o interventie chirurgicala la sold la inceputul lunii septembrie pentru a fi in cea mai buna forma pentru turneul sau european din noiembrie. Din cauza faptului ca starea sa generala de sanatate nu ar fi permis efectuarea in deplina siguranta a operatiei, artistul si-a amanat interventia, la sfatul medicilor, pentru luna noiembrie, si va avea nevoie de sase sau opt saptamani de recuperare uletrioara.

    Little Richard a transmis urmatorul mesaj fanilor sai din Romania:

    Dear friends and fans,

    I’m not going to be able to attend my scheduled Romanian show on the 9th of November 2008. Unfortunately health problems prevent me to do so. If all goes well (and I hope you’ll wish me luck!) I hope we’ll have another chance to meet in the near future, in March 2009.

    All the best
    Richard

    ––––-

    Dragi prieteni si fani,

    Nu voi putea sustine concertul programat in Romania pe data de 9 noiembrie 2008. Din pacate, starea sanatatii nu-mi va permite acest lucru.

    Daca totul merge bine (si sper sa-mi tineti pumnii!) sper sa avem o alta ocazie sa ne intalnim in viitorul apropiat, in luna martie a anului 2009,

    Cele bune,
    Richard

    Posesorii biletelor isi pot recupera contravaloarea biletelor de la casele de bilete de unde le-au achizitionat, pana pe data de 30 noiembrie. De asemenea, contravaloarea biletelor poate fi recuperata pe data de 9 octombrie, de la locatia preconizata a concertului, Sala Palatului, in intervalul orar 18:30 – 20:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook