28 august 2008

Gianna Nannini cântă la Bucureşti

Pe 22 septembrie 2008, Gianna Nannini cântă la Arenele Romane din Bucureşti, într-un concert organizat de Compania Events.

Gianna Nannini

Cântăreaţa şi compozitoarea de muzică rock Gianna Nannini şi-a lansat primul hit în 1979. Melodia „America” şi albumul „California” au devenit în scurt timp un succes în Europa. Spirit rebel, iniţial cântăreaţă şi compozitoare în stilul anilor ’70, descoperă rock-ul în timpul şederii în Statele Unite. Cu hituri ca „Latin Lover” şi „Profumo”, ajunse pe primele locuri în topurile europene, legendarul producător Conny Plank (care s-a ocupat şi de Eurythmics, Kraftwerk) o aduce pe culmile gloriei. În 1986, piesa „Bello e impossibile” devine un hit internaţional, multipremiat în Italia, Germania, Austria şi Elveţia. Urmează compilaţia „Maschi e altri”, care vinde peste un milion de exemplare. Publicul din România o cunoaşte mai ales prin intermediul hiturilor „Un’estate italiana”, imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din 1990, şi „I maschi”, refren în vogă al anilor în anii ’90.

În anul 2004, Gianna Nannini lansează albumul „Perle”, care conţine piese mai vechi re-masterizate, lansare urmată de un turneu în Europa Centrală (2004–2005). Anul 2006 îi aduce Giannei două mari realizări: single-ul „Sei nell’anima” ajunge numărul 1 în topurile italiene, şi colaborarea cu Andreea Bocelli, concretizată în hitul „Ama Credi E Vai”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook