16 septembrie 2008

Gianna Nannini

Cariera Giannei Nannini a cunoscut o permanentă ascensiune, de la primul său LP care i-a purtat numele (1974), trecând prin reinventarea sa ca om şi ca artist cu albumul “California” (1979) şi culminând cu succesul răsunător al turneului “Grazie” din 2007. Gianna captează publicul imediat prin „lumina” pe care o radiază şi energia inepuizabilă.


Din repertoriul său nu lipsesc melodiile controversate. În cântecul “America” (1980), masturbarea apare ca o alegorie a narcisismului “visului american”, lucru care a stârnit revolta moraliştilor italieni. Anul 2008 aduce videoclipul single-ului “Mosca Ciega”, dedicat jurnalistei şi activistei pentru drepturile omului Anna Politkovskaya, asasinată în 2006. Titlul este unul metaforic, sugerând că Anna s-a expus furiei regimului de la Kremlin pentru că a refuzat să închidă ochii la ceea ce se petrecea în jurul său. De altfel, cântăreaţa şi compozitoarea italiană este şi o cunoscută susţinătoare a drepturilor omului şi a cauzei ecologice. În 1994 a participat la un concert de susţinere a imigranţilor, şi un an mai târziu a luat parte la acţiunile de protest ale Greenpeace. De asemenea, în timpul turneului european “Extravaganza”, a optat să utilizeze energia solară pentru alimentarea echipamentului necesar pe scenă.

Gianna îşi încântă fanii nu numai cu vocea, ci şi cu talentul său de compozitoare şi actriţă. Puţini ştiu că ea a jucat în filmul „Sogno di una notte d’estate” (1983) şi în serialele „Hola Raffaella!” (1992) şi „Bistro” (1979). A compus, de asemenea, coloana sonoră a filmului „Sconcerto Rock” (1982). Legătura sa cu lumea filmului nu se opreşte aici: videoclipul său „Fotoromanza” (1984) poartă amprentă regretatului regizor Michelangello Antonioni.

Gianna Nannini nu şi-a neglijat nici pregătirea academică: în 1994 ea şi-a finalizat studiile de doctorat “summa cum laudae” cu teza intitulată “Relaţia dintre corp şi voce”. Sursa de inspiraţie a acestei teze i-a fost un idol: Janis Joplin.

Spectacolul său din 22 septembrie 2008, de la Arenele Romane din Bucureşti, organizat de Compania Events, va începe de la ora 20:00. Accesul spectatorilor în incintă se va face începând cu ora 18:30, pe baza biletului de intrare.

Gianna Nannini va sosi pentru prima oară în România şi va fi cazată la un hotel de 5 stele din Bucureşti. În ciuda statutului său de star internaţional, cântăreaţa nu a avut pretenţii exagerate. Ea s-a arătat dornică să încerce bucătăria locală, cerând să-i fie servite specialităţi şi deserturi locale, alături de un vin roşu, la alegere, tot românesc. În afară de mâncărurile specifice, vedetă a solicitat să-i fie servite şi alimente organice: lapte din orez, ton şi cafea instant. Echipa sa a rămas fidelă bucătăriei italiene, cerând pizza şi sandwich-uri cu prosciutto, mozarella şi foccacia. Formaţia de acompaniament este condusă de bateristul de renume mondial Thomas Lang şi reuneşte veterani precum Hans Maahn, Giacomo Castellano, dar şi nume noi, precum Davide Ferrario şi Stephan Ebn.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook