3 august 2022

Revista PROPAGARTA – Nr. 2

Ajunsă la nr. 2, revista PROPAGARTA revine cu noutăți de pe scena Artelor Vizuale.

Revista este editată în print de către artiștii, curatorii și jurnaliștii culturali care realizează situl de cultură vizuală Propagarta.ro. Revista nu este o preluare a materialului de pe internt, ci este realizată din dosare consitente care sunt redactate ținând cont de specificitatea revistei tipărite, diferită de revista internet.

Colectivul redacțional:

Credem că arta vizuală din România are nevoie de o platformă precum propagarta.ro, dar și de o revistă profesionistă, o revistă despre artiști, curatori, colecționari, dar și despre trenduri și proiecte relevante. Adică o sursă cuprinzătoare și credibilă de informații pentru întreaga piață a celor interesați, nu doar pentru specialiști. Aceste proiecte au nevoie de atenția și suportul cititorilor noștri.

Din cuprinsul numărului 2:

Cover story. Lumea întreagă este un muzeu în care ne imersăm zilnic cu naturalețea cu care mâncăm sau dormim și, uneori, frumusețea artei ne cucerește profund, până la regăsirea de sine. Am adunat 12 mărturisiri ale unor astfel de momente privilegiate, de la nume sonore ale culturii noastre, precum Horia-Roman Patapievici, Theodor Paleologu, Radu Paraschivescu sau Vladimir Tismăneanu.

Orlan. Un interviu în exclusivitate și întâlnirea cu celebra artistă, povestită de Horea Avram.

Scurta istorie recentă a mozaicului românesc. Reconstituită cu ajutorul lui Daniel Codrescu și Vlad Nancă, doi artiști români care cunosc și urmăresc îndeaproape evoluția acestei arte.

10 expoziții românești la Bienala de artă de la Veneția. O sinteză subiectivă, dar exhaustivă făcută de Daria Ghiu.

Colecționarii. Patru dintre cei mai importanți colecționari de artă contemporană din România. Imagini și detalii despre colecțiile lor.

Modernism de 7 stele. Cele mai frumoase case moderniste din București și poveștile lor.

 

Editura Vellant, 2022

120 pagini, 40 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook