23 ianuarie 2015

Reproduceri de artă

Având un patrimoniu filatelic național bogat în tematici dedicate artei românești și universale, Romfilatelia reia proiectele pe acest subiect îndrăgit și apreciat de colecționari și introduce în circulație o nouă emisiune de mărci poștale intitulată „Reproduceri de artă”. Începând cu ziua de vineri, 23 ianuarie 2015, emisiunea de mărci poștale poate fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Reproduceri de arta

Cele 4 timbre ale emisiunii reproduc lucrări aparținând pictorului român Gheorghe Tattarescu (1820-1894) și sculptorului francez Auguste Rodin (1840-1917).

Gheorghe Tattarescu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 195 de ani, este un pionier al neoclasicismului în pictura românească, mare parte din activitatea sa artistică fiind dedicată artei religioase. Timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei reproduce pictura „Agar în deșert”, iar timbrul cu valoarea nominală de 3,30 lei ilustrează lucrarea „Fata cu tamburină”, ambele opere ale pictorului român fiind ulei pe pânză și încadrându-se în stilul neoclasic.

Auguste Rodin, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 175 de ani, și-a propus să revoluționeze limbajul sculpturii, făcându-l capabil să expună adevărul uman dincolo de clișeele academiste. Celelalte două mărci poștale ale emisiunii filatelice reproduc creații ale sculptorului francez, după cum urmează: pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei este reprodusă sculptura „Sărutul”, iar pe timbrul cu valoarea nominală de
14,50 lei este reprezentată lucrarea „Primăvara”.

Pe vinietele minicolilor sunt ilustrate reproduceri artistice ale celor doi reprezentanți ai artei românești și universale: „Autoportretul” (detaliu) lui Gheorghe Tattarescu și lucrarea „Sculptorul Rodin”, ce îl înfățișează pe maestrul francez, operă a sculptoriței Camille Claudel (1964-1943).

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre și minicoala de 4 timbre + 2 viniete.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook