7 aprilie 2009

Programul Sigur.info

Organizaţia Salvaţi Copii, Positive Media şi Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual au iniţiat în anul 2007, un Consorţiu pentru dezvoltarea proiectului Sigur.Info, în cadrul programului comunitar multianual de promovare a utilizării, în condiţii de mai mare siguranţă, a Internet-ului şi a noilor tehnologii on-line, Safer Internet Plus.


Proiectul Sigur.Info se adresează copiilor, tinerilor, părinţilor şi se desfăşoară în perioada Septembrie 2008 – Septembrie 2010.

Nodul naţional are în structura sa trei componente:

  • Awareness – acţiuni de conştientizare şi educare privind avantajele utilizării noilor tehnologii şi măsurile de prevenire a riscurilor existente pe Internet
  • HelpLine – linie de informare permanentă pentru copii şi adulţi
  • HotLine – raportarea conţinutului ilegal

Proiectul îşi propune să furnizeze copiilor, tinerilor, părinţilor şi profesorilor, cunoştinţe şi instrumente pentru protecţia în acest nou mediu tehnologic, să combată conţinutul ilegal şi dăunător al site-urilor (pornografie, rasism, xenofobie, consum de droguri etc.), să încurajeze utilizarea responsabilă a Internet-ului şi a noilor tehnologii de comunicare.

Este de remarcat faptul că programul nu urmăreşte îndepărtarea copiilor de internet, înţelegând rolul în general benefic al acestuia. Este însă necesară o mai bună informare în acest domeniu, pe toate palierele de vârstă, pentru a conştientiza şi evita pericolele potenţiale, atât printr-o utilizare responsabilă, cât şi prin aplicarea unor modalităţi de protecţie specifice.

Prin intermediul site-ului www.sigur.info, copiii, adolescenţii, părinţii şi profesorii pot găsi informaţii utile legate de modul de navigare în siguranţă pe Internet, răspunsuri la diverse probleme cu care se pot confrunta copiii pe Internet, resurse online – legături către site-uri şi soluţii privind navigarea în siguranţă pe Internet.

afis-sigurinfo.jpg

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook