2 decembrie 2016

Procesul lui Baudelaire şi cele 13 poeme inculpate

Duminică, 4 decembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Mică a TNB, are loc conferința susținută de domnul Cristian Bădiliță cu tema „Procesul lui Baudelaire și cele 13 poeme inculpate”.

cristian_badilita

Curând se împlinesc 160 de ani de la apariţia volumul „Florile răului” ce marchează o dată fundamentală în istoria poeziei, precum şi 150 de la moartea lui Charles Baudelaire. La nici o lună de la publicarea sa, pe 25 iunie 1857, volumul „Florile răului” a fost acuzat de „ultragiu la morala publică şi religioasă”. Procesul s-a soldat cu o dublă condamnare, a poetului şi a celor doi editori. Șase poeme au fost interzise până în 1949, când verdictul din 1857 a fost anulat.

Cu această ocazie, Cristian Bădiliţă, autorul unei cărţi în curs de apariţie despre Procesul lui Baudelaire, propune o conferinţă în care, pe lângă reconstituirea procesului, prezintă, într-o nouă traducere, exactă, cele 13 poeme inculpate însoţite de comentarii teologico-literare şi de imagini.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook