2 decembrie 2016

Procesul lui Baudelaire şi cele 13 poeme inculpate

Duminică, 4 decembrie 2016, de la ora 11:00, la Sala Mică a TNB, are loc conferința susținută de domnul Cristian Bădiliță cu tema „Procesul lui Baudelaire și cele 13 poeme inculpate”.

cristian_badilita

Curând se împlinesc 160 de ani de la apariţia volumul „Florile răului” ce marchează o dată fundamentală în istoria poeziei, precum şi 150 de la moartea lui Charles Baudelaire. La nici o lună de la publicarea sa, pe 25 iunie 1857, volumul „Florile răului” a fost acuzat de „ultragiu la morala publică şi religioasă”. Procesul s-a soldat cu o dublă condamnare, a poetului şi a celor doi editori. Șase poeme au fost interzise până în 1949, când verdictul din 1857 a fost anulat.

Cu această ocazie, Cristian Bădiliţă, autorul unei cărţi în curs de apariţie despre Procesul lui Baudelaire, propune o conferinţă în care, pe lângă reconstituirea procesului, prezintă, într-o nouă traducere, exactă, cele 13 poeme inculpate însoţite de comentarii teologico-literare şi de imagini.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook