20 octombrie 2021

Printre nori

Proconsul lansează piesa „Printre nori” cu un mesaj puternic, împreună cu un clip muzical care transpune mesajul versurilor pe ecrane. Versurile piesei au fost scrise de membrii trupei împreună cu Jul Baldovin, iar pentru compoziția și producția piesei, trupa a lucrat împreună cu Robert Niculae. Alexandra Crăescu, fostă concurentă la Vocea României în primul sezon, este vocea adițională care se aude în piesă.Piesa debutează cu note îmbietoare și suave de pian, în timp ce trupa își începe discursul muzical: „Câte gânduri pe secundă/ Inima să-mi ascundă,/ Mi-e frică și de umbra mea/ Când nu ești tu”.

Ritmul crescendo al cântecului își atinge apogeul la refren: „Te caut printre nori/ Din nou/ Și știu că ești aici,/ Întinde mâna să mă ridici”.

„Printre nori” este o piesă despre credință și speranță, despre încrederea că Dumnezeu este alături de noi nonstop și ne ghidează pașii neîncetat și despre faptul că atunci când viața îți oferă o a doua șansă, aceasta nu trebuie irosită. Videoclipul, regizat de Emanuel Petruț, avându-l în rolul principal pe Corneliu Ulici, ilustrează perfect mesajul cântecului.

Clipul poate fi considerat atât un film de scurt metraj, cât și o lecție de viață. Înainte să sufere de un accident de mașină, personajul principal căzuse pradă furatului pentru a-și asigura supraviețuirea. Finalul clipului este deschis, surprinzându-l pe aceasta când deschide ochii după accident, cu oportunitatea de a o lua de la capăt și a face alegeri diferite.

Referitor la piesă, membrii trupei Proconsul au declarat:

„Printre nori” este în primul rând reluarea, după ani, a unei colaborări care a fost de bun augur, cu compozitorul și producătorul Andy Robert. Am produs împreună discul „No matter what” și single-ul cu același nume, după care drumurile noastre s-au despărțit. În urmă cu 2 luni am primit propunerea de la Andy să realizăm împreună cântecul „Printre nori” și, intrând în studio să îl producem, ne-am reamintit de chimia dintre noi. Rezultatul, cântecul „Printre nori”, este o melodie care îndeamnă la meditație și la înțelegerea faptului că atunci când primești o nouă șansă în viață (scapi dintr-un accident sau îți revii după o boală sau după o relație nereușită), este bine să începi cu ordinea firească, punându-l pe Dumnezeu pe primul loc în viața ta.

Regizorul și prietenul nostru Emi Petruț, cu care de altfel am realizat toate videoclipurile Proconsul de la „Un om mai bun” încoace, a reușit să surprindă excelent acest lucru și beneficiind de jocul si expresivitatea actorului Corneliu Ulici, un tânăr actor (și de-acum prieten), care a acceptat imediat invitația de a fi protagonistul videoclipului nostru. Credem că „Nihil Sine Deo” („Nimic fără Dumnezeu”), ar putea să fie, fără doar și poate, motto-ul cântecului nostru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook