18 august 2008

Perle

Pe Citatepedia au existat aproape încă de la început perle, dar acestea au fost adăugate ca citate obişnuite. Pentru a putea fi mai uşor găsite, am realizat secţiunea Perle. Aceasta conţine deja toate perlele pe care le-am putut depista pe Citatepedia. Mai sunt şi altele, dar ajustările se vor face în timp.

În principiu, prin perlă înţelegem o greşeală amuzantă. Greşeala nu trebuie să fie neapărat o incorectitudne gramaticală, ci poate fi o încercare de a spune ceva din care se înţelege altceva, o enormitate, exprimare ridicolă etc. Majoritatea sunt prostii care stârnesc râsul, dar unele ating cotele unei „genialităţi” involuntare. Delimitarea nu este întotdeauna uşor de făcut. Vom merge pe ideea că o perlă trebuie să provină dintr-o exprimare relativ spontană. În consecinţă, nu vom considera ca fiind perlă un citat dintr-o carte, dar poate fi perlă un fragment dintr-un interviu, declaraţie etc.

Desigur, oricine poate adăuga perle (una câte una), pentru a împărtăşi amuzamentul cu ceilalţi. Distracţie plăcută!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook