18 august 2008

Perle

Pe Citatepedia au existat aproape încă de la început perle, dar acestea au fost adăugate ca citate obişnuite. Pentru a putea fi mai uşor găsite, am realizat secţiunea Perle. Aceasta conţine deja toate perlele pe care le-am putut depista pe Citatepedia. Mai sunt şi altele, dar ajustările se vor face în timp.

În principiu, prin perlă înţelegem o greşeală amuzantă. Greşeala nu trebuie să fie neapărat o incorectitudne gramaticală, ci poate fi o încercare de a spune ceva din care se înţelege altceva, o enormitate, exprimare ridicolă etc. Majoritatea sunt prostii care stârnesc râsul, dar unele ating cotele unei „genialităţi” involuntare. Delimitarea nu este întotdeauna uşor de făcut. Vom merge pe ideea că o perlă trebuie să provină dintr-o exprimare relativ spontană. În consecinţă, nu vom considera ca fiind perlă un citat dintr-o carte, dar poate fi perlă un fragment dintr-un interviu, declaraţie etc.

Desigur, oricine poate adăuga perle (una câte una), pentru a împărtăşi amuzamentul cu ceilalţi. Distracţie plăcută!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook