31 octombrie 2019

Papagalul mut

Spectacolul lui Nae Caranfil, „Papagalul mut – Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat” se mută la Sala Mare a TNB. Prima reprezentaţie din această stagiune are loc pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, pe 24 noiembrie 2019, de la ora 19:00. Din distribuţie fac parte: Vlad Logigan, Claudiu Bleonţ, Raluca Petra, Miruna Biléi, Mihai Calotă, Eduard Cârlan, Magda Catone, Tomi Cristin, Marius Rizea, Alexandru Georgescu, Dragoş Stemate, Eduard Adam, Cosmin Dominte, Dragoş Dumitru, Axel Moustache, Daniel Badale, Mihai Munteniţă, Alexandru Dunaev, Nicolae Dumitru, Cristina Danu, Mădălina Iagăr, Alexandra Cotfaş, Cristina Negucioiu, Petru Şuţu, Ionuţ Terteci, Cristina Negucioiu, Cristian Constantin, Ruxandra Bobleagă.



Spectacolul de autor a avut premiera la sfârşitul anului 2018, la Sala Studio, unde a fost primit cu entuziasm de publicul spectator şi lăudat în presa de specialitate. S-a jucat cu casa închisă datorită fascinaţiei, deopotrivă pentru universul imaginar al lui Nae Caranfil şi pentru povestea, mai puţin cunoscută a Cavalerului D’Eon, primul spion travestit din istorie, care ajunge să cunoască secretele uneia dintre cele mai extravagante curţi imperiale ale lumii.

„Papagalul mut”, o poveste incredibilă, dar reală, având în centrul său una dintre cele mai enigmatice și fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea, spionul travestit Charles d’Eon/Lia de Beaumont. Ființă ambivalentă, atât timp cât a trăit, d’Eon a întreținut cu abilitate misterul asupra identității sale: era bărbat sau femeie?

După aproape treizeci de ani, cineastul Nae Caranfil („Filantropica”, „Asfalt Tango”, „Restul e tăcere” etc.) se reîntoarce în teatru, cu un spectacol pe un text propriu care prezintă un episod din fascinanta viață a cavalerului d’Eon: misiunea sa la Curtea țarinei Elisabeta I, unde a acționat ca agent de influenţă în favoarea Franţei. Dându-și seama că o femeie ar reuși să câștige mai repede încrederea suspicioasei țarine, d’Eon a ales să fie femeie. Astfel, luând identitatea nepoatei cavalerului Douglas, conducătorul delegației franceze, el/ea va reuși să își ducă la îndeplinire misiunea, dar tulburând, în același timp, minți și inimi.

Un spectacol cu personaje și fapte istorice reale, plin de haz, farmec, îndrăzneală, despre spionaj, intrigi politice și amoroase desfășurate la una dintre cele mai extravagante curți imperiale ale lumii.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook