9 septembrie 2022

Opera in Your Pocket @ODEON

Proiectele artistice muzicale revin cu aplomb la începutul toamnei odată cu ”Opera in Your Pocket”, o inițiativă de excelență a Goethe-Institut în domeniul teatrului muzical contemporan din România. Trei echipe de tineri creatori au ocazia să pună în scenă producții de teatru muzical într-o manieră nouă și captivantă. Trei povești noi vor fi prezentate publicului într-un spectacol creat de artiști români între care există o strânsă colaborare de la începutul anului 2021.


În colaborare cu Goethe-Institut, Teatrul Odeon și Universitatea Națională de Muzică din București, sub îndrumarea unor mentori internaționali, tineri compozitori, regizori, scenografi și libretiști români au lucrat împreună pentru a surprinde viziunea lor despre lumea contemporană în cuvinte, sunet, decor, lumină, cântec, muzică.

Robert Lehmeier, regizor de operă și curator al proiectului:

„Opera in Your Pocket este un proiect-far și un punct de întâlnire pentru toți cei care înțeleg opera ca formă de artă vie!”

Proiectul cuprinde trei micro-opere:
„E vina ta!” (libret Mara Căruțașu, muzica Simona Strungaru, regia Elena Morar, scenografia Alexandra Lupeș)
„Banii, banii, banii!” (libret Gabriel Corneanu, muzica Dan D. Popescu, regia Dan Vasile, scenografia Ioana Groza)
„Ciorbă primordială” (libret Ruxandra Simion & Sebastian Androne-Nakanishi, muzica Sebastian Androne-Nakanishi, regia Elena Morar, scenografia Ștefana Chelaru).

***
Ca orice gen muzical, opera este în continuă schimbare. La fel ca un organism viu, se adaptează la vremuri, se schimbă odată cu lumea în care trăim și rămâne o oglindă constantă a societății în care este creat – în orice caz, trebuie să o facă dacă vrea să continue să conteze ca formă de artă.
Oricine a văzut operele expresioniste ale secolului XX, cum ar fi „Lulu” și „Wozzeck” de Alban Berg, sau a admirat piese din secolul XXI, cum ar fi „Alice în Țara Minunilor” de Unsuk Chin, este deja familiarizat cu atracția operei moderne, care reușește să împletească atât de bine trecutul cu prezentul.
Acest lucru face din operă un gen incitant și încântător atât pentru public, cât și pentru artiștii implicați. Are o formă proprie de exprimare și, astfel, lărgește orizonturile culturale ale publicului său.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook