15 octombrie 2021

O haită de sfinți

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunțe premiera spectacolului „O haită de sfinți” de Neil LaBute (traducerea Vlad Massaci și Mihaela Sârbu), în regia lui Vlad Zamfirescu. Din distribuție fac parte: Șerban Gomoi, Dan Bordeianu/ Rareș Andrici, Laura Vasiliu/ Diana Roman, Cerasela Iosifescu/ Luminița Erga. Scenografia este semnată de Ștefan Caragiu. Cele două reprezentații în regim de premieră au loc în 15 și 22 octombrie 2021, de la ora 18:00, la Sala George Constantin.



Pentru rolul Tânărul din spectacolul „O haită de sfinți”, Șerban Gomoi a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal la Gala Premiilor UNITER din acest an.

Într-o lume aflată într-una dintre cele mai grave crize ale modernității, povestea celor patru oameni din piesa „O haită de sfinți”, cu titlul original „Bash”, a lui Neil LaBute se dezvăluie într-o lumină fascinantă. „Bash” este o piesă alcătuită din trei texte, fiecare având un titlu separat: „Ifigenia în Orem”, „O haită de sfinți” și „Medeea Redux”. Monologuri aparent fără nicio legătură unul cu altul, piesa aduce laolaltă poveștile unor oameni traumatizați de propriile fapte, oameni cu structuri dostoievskiene, purtând crime pe conștiință, ducând cu ei vinovății care taie în ei răni adânci, imposibil de vindecat. Trei povești, trei destine, trei tragedii. Un bărbat care-și ucide fetița, un cuplu care-și începe călătoria prin viață cu o moarte, o fată care, ca o Medee rătăcită în secolul 21, omoară ca să se răzbune pe bărbatul pe care l-a iubit.

Prima piesă publicată a dramaturgului Neil LaBute, „Bash” a însemnat un punct de cotitură în existența lui. Era anul 1995, LaBute avea 32 de ani, iar Bash i-a schimbat viața. I-a adus faimă și a fost începutul unei cariere de mare succes la nivel internațional.

Cuvintele care definesc cel mai bine opera lui Neil LaBute, unul dintre cei mai cunoscuți, mai jucați, mai traduși, mai iubiți și mai contestați dramaturgi ai momentului, sunt:

Sunt genul de om care spune: Ah! Uite, cineva suferă! Să aducem microscopul!

Vlad Zamfirescu, regizor, declară:

Pe Neil LaBute l-am descoperit la 22 de ani. De atunci îi vânez fiecare piesă nouă. Consider că este unul din cei mai importanți autori contemporani ai lumii. Pandemia actuală m-a făcut să mă întorc în timp, la prima mea întâlnire cu el. „O haită de sfinți”. Cu titlul original „Bash”, piesa s-a jucat acum aproape 20 de ani la Teatrul Act. Am ales ca titlul piesei să fie „O haită de sfinți”, subtitlul celei de-a doua bucăți din text, aflând ulterior, chiar de la autor, că aceasta a fost, de fapt, prima lui opțiune de titlu. Simt o puternică legătură între textul piesei și contextul actual. Din motive diferite, evident, dar cu rezultate asemănătoare. Personajele din „O haită de sfinți” sunt pierdute, nu își mai găsesc liniștea și își asumă situația ireversibilă în care se află. Nu mai pot da înapoi și de aici înainte traiectoria vieții lor va fi complet diferită. Vi se pare cunoscut?

Bilete la cele două reprezentații programate în luna octombrie pot fi cumpărate online sau de la agenția teatrului (Bd. Magheru 20). Conform normelor legale aflate în vigoare, accesul publicului la spectacolele de teatru este permis doar persoanelor vaccinate contra SARS-COV-2 cu schema completă sau care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile, cu condiția să fi trecut cel puțin 15 zile de când s-au infectat.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook