15 iulie 2019

MTV Is My Friend

„MTV Is My Friend”, noul videoclip Sarmalele Reci, este despre cum muzica poate da sens vieții. Folosind ca pretext un post tv iconic, care a marcat generații, videoclipul dezvoltă o poveste urbană, în care protagonistul reușește să se regăsească prin intermediul muzicii. Trupa pune în discuție în „MTV Is My Friend” ideea televiziunii muzicale de calitate. Muzica sau orice altă formă de artă pot schimba raportarea la lumea și societatea actuală.„MTV Is My Friend” este primul videoclip oficial animat al Sarmalelor Reci (există și „Aurolac”, creat de un fan). Piesa, o compoziție Emil Viciu, pe versuri de Florin Dumitrescu, este reorchestrată în varianta acustică, sunetul îmbogățindu-se cu instrumente armonioase, cum ar fi vioara și violoncelul. Admiratorii trupei sau sarmaliștii cu state vechi probabil sunt surprinși de noua abordare.

Animația este realizată de Radu Popovici, pe un scenariu de Zoltan Andras, Loredana Bulgaru și Radu Popovici.

Povestea videoclipului spusă de Florin Dumitrescu:

Ei nu, nu e un cântec în engleză. În engleză sunt doar câteva versuri, printre care și acest envoi (final de strofă) devenit titlu: „MTV is my friend”.

Se petrecea prin anii ”94-95, trupa se afla la debut și MTV-ul era marea șmecherie care îi însuflețea pe tinerii patriei (să nu uităm, eram încă sub Iliescu, iar noi, Sarmalele, primeam amenințări într-o „anumită parte a presei”). Eu mergeam la a doua facultate și, acolo, pe un pupitru dintr-o sală de curs, am văzut scrijelită cu litere colțuroase, „de rock”, inscripția asta abisală: „MTV IS MY FRIEND”.

Uau… cum asta?! m-am întrebat, după ce mi-am consumat toate hohotele de râs. Cum e să ai prieten un post de televiziune? E adevărat, nu orice post; e adevărat, nu în orice context.

 

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook