17 octombrie 2008

Mircea Horia Simionescu a câştigat premiul pentru Opera Omnia

Scriitorul Mircea Horia Simionescu a câştigat miercuri, 15 octombrie 2008, premiul pentru Opera Omnia, în valoare de 100.000 de lei, în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Premiilor Prometheus, oferite de Fundaţia Anonimul.

Andrei Pleşu, preşedintele juriului, a declarat: „Mircea Horia Simionescu era un duh al avangardei, care apărea înainte de 1989 în toate împrejurările. Un om plin de umor. O prezenţă extrem de calmă”.

Mircea Horia Simionescu a fondat împreuna cu Radu Petrescu grupul literar „Scoala de la Târgovişte“. A debutat cu povestirea „Cum l-am trădat pe Pascal”, în 1968, şi ca romancier cu „Dicţionar onomastic” în 1969, primul volum al tetralogiei „Ingeniosul bine temperat”, completată ulterior cu „Bibliografia generală„, „Breviarul. Historia Calamitatum” şi „Toxicologia sau Dincolo de bine şi dincoace de rău”. A mai publicat volume precum „După 1900, pe la amiază” (1974) şi „Paltonul de vară” (1996), ambele distinse cu Premiul Uniunii Scriitorilor.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook