25 septembrie 2013

Maria Tănase omagiată în trei oraşe din Germania

Pe 25 septembrie 2013 se împlinesc 100 de ani de când s-a născut cea mai mare voce a cântecului popular românesc: Maria Tănase. Institutul Cultural Român din Berlin marchează acest moment prin organizarea unui turneu dedicat unicei artiste, cu un program de ethno-jazz susținut de cvartetul Mariei Răducanu, format din Maria Răducanu – vocal, Niko Meinhold – clape, Chris Dahlgren – bass, și Michael Griener – tobe. Cvartetul va concerta cu un program excepțional compus din piese din repertoriul original al Mariei Tănase, cum ar fi „Cine iubește și lasă” sau „Lume, lume”.Turneul omagial organizat cu ocazia Centenarului Mariei Tănase are loc între 6 și 12 octombrie 2013, în trei dintre cele mai mari orașe din Germania, la München, Berlin și Stuttgart.

Programul turneului este:

6 octombrie: München, Clubul de Jazz Unterfahrt
Situat în complexul fostei fabrici de bere din Haidhausen din München, Unterfahrt este de decenii bune adresa nr. 1 din capitala bavareză pentru muzica jazz și se bucură de recunoaștere internațională. Conform experților din domeniu, Unterfahrt se numără printre primele 100 de cluburi de jazz din întreaga lume.

11 octombrie: Berlin, Clubul de Jazz Aufsturz
Aufsturz Berlin este unul dintre locurile tradiționale, plasat în centrul capitalei germane. Este o locație bine cunoscută printre iubitorii de jazz, fiind în fiecare weekend gazda unor concerte cu trupe de renume din întreaga lume.

12 octombrie: Stuttgart, Clubul de Jazz Laboratorium
Laboratorium Stuttgart este un centru cultural și un club de muzică live, înființat în 1972. Aici au loc cu regularitate concert de worldmusic și jazz. Laboratorium este inițiator și gazdă pentru renumitul festival de muzică „Lab-Festival” din Stuttgart.

Maria Răducanu este renumită pentru interpretările pieselor Mariei Tănase şi ale altor melodii din folclorul românesc. De asemenea, se face remarcată prin capacitatea de a cânta in diferite dialecte, trecând cu uşurinţă de la cântece de jale şi bucurie la fado portughez. Maria Răducanu a lansat până în prezent 7 albume pentru care a colaborat cu muzicieni ca Johhny Răducanu, Mihai Iordache şi Mircea Tiberian.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook