1 februarie 2011

Maraton Nora – În derivă

HBO România difuzează începând din 6 februarie 2011, în fiecare duminică, un maraton „În derivă„, dedicat fiecărui caz de terapie, din cele 5 prezentate în serial. Fiecare maraton are câte 9 episoade, începe la ora 15:30 şi se termină la ora 19:30 (un episod are aproximativ 27 minute).

Primul maraton este alcătuit din episoadele care urmăresc cazul Norei, senzuală şi foarte inteligentă, capricioasă şi foarte caustică. La cei 30 de ani ai săi ea are o personalitate nevrotică şi narcisistă ce-i permite auto-analize necruţătoare, dar care nu o pot împiedica să se îndrăgostească de propriul său terapeut.



Orfană de mamă de la o vârstă foarte fragedă, Nora a fost întotdeauna colacul de salvare de care neconsolatul său tată s-a agăţat cu disperare, lipsind-o, astfel, de o veritabilă figură paternă. Marcată de această lipsă şi tânjind după afecţiune, adolescenta Nora a sedus un bărbat mult mai în vârstă decât ea. Acum, ajunsă la maturitate, aceeaşi instabilitate emoţională o face să se teamă de căsnicie, să-l respingă pe cel care o iubeşte şi să se îndrăgostească iremediabil de psihoterapeutul ei.

Actriţa Maria Dinulescu o interpretează pe Nora, un rol dificil pentru care s-a pregătit o bună perioadă de vreme la spitalul Bagdasar din capitală. Maria Dinulescu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale – Bucureşti (secţia Actorie Teatru şi Film – clasa prof. dr. univ. Sanda Manu – Ion Cojar). Până în acest moment a avut roluri în 20 de scurtmetraje, 12 lungmetraje (printre care California Dreaming şi Pescuit Sportiv) şi câteva seriale TV.

Actriţa a acordat un interviu:

HBO: Care au fost etapele selecţiei în castingul serialului „În derivă”?

Maria Dinulescu: Mai întai am fost invitată să filmăm 10′ de prezentare din pilot pentru două posibile companii de producţie. Tino Furtună a fost cel care a riscat investind o sumă remarcabilă în decor şi pregătire. Desigur că astfel a prezentat cea mai mare încredere şi cu siguranţă acesta a fost unul dintre motivele pentru care a câştigat realizarea proiectului. După o perioadă am fost chemată să mă întâlnesc şi cu domnul Iureş. A urmat o discuţie în care Senior Vicepresident Original Programming HBO Central Europe, Marc Lorber, mi-a spus că vrea să facă o alegere care să funcţioneze foarte bine şi cu celelalte personaje, dar că din punctul lui de vedere eram ce îşi dorea. La rândul meu, apreciindu-i profesionalismul, l-am rugat să mă aleagă numai dacă eram cea care putea să realizeze acest personaj foarte bine. Nu mi-am dorit să intru în proiect dacă nu eram cea mai bună.

HBO: Ce reprezintă HBO pentru tine?

Maria Dinulescu: HBO pentru mine este televiziunea care a finanţat documentarele „Australia”, „Victoria”, „Lumea văzută de Ion B”. HBO este şansa oamenilor talentaţi din România de a se exprima şi de a crea în condiţii cel putin optime de lucru. Şi în formă de glumă, HBO poate să fie prescurtarea de la hotărâre boemică organizată.

HBO: Descrie-ne, te rog, o zi de platou.

Maria Dinulescu: Începe cu o noapte înainte în care nu mă pot odihni. O trezire la 06:30, împrospătare cu parfumul masculin special luat pentru caracterizarea personajului, echipa tehnică pe care nu o simţi pe platou, lucrul la milimetru al gesturilor, zâmbetelor, scuturilor împreună cu regizorii, somn în timpul pauzei de masă, soluţii de a păstra personajul agresiv şi puternic, dar şi blândeţe provenită din înţelegere pentru partener. Feedbackuri de la directorul de imagine Adrian Silişteanu – omul cel mai obiectiv de pe platou.

HBO: Ce ai simţit când s-au încheiat filmările?

Maria Dinulescu: Bucurie. Mi-am dorit să nu mă mai întalnesc cu Nora. Bucurie pentru că printr-un personaj agresiv am învăţat ce valoare are blândeţea şi speranţa că mă voi întâlni cu aceeaşi echipă ca să realizăm o comedie tot la HBO.

HBO: Cât de mult te-ai regăsit în personaj? De ce?

Maria Dinulescu: Poate plăcerea de a vorbi despre mâncare ne este comună şi asta pentru că i-am împrumutat-o. Altfel, ea este o fată al cărui destin nu l-am cunoscut şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta. Este victima manipulării sexuale a unui bărbat cu 30 de ani mai mare, efectului morţii mamei, asumarea responsabilităţii faţă de un tată ca o legumă şi a proiecţiilor făcute asupra psihologului. Imposibilitatea de a vedea realitatea o distruge. Am încercat să o ajut şi să o umanizez, dar dacă aş cunoaşte-o în viaţa reală nu mi-ar plăcea să îmi fie prietenă. Este foarte dură, rece, nu ştie să îşi exprime sentimentele şi nu îi pasă de ale celorlalţi.

HBO: Crezi în psihoterapie? De ce?

Maria Dinulescu: Sunt multe domeniile din care poţi alege să priveşti şi să analizezi viaţa. Fiecare unghi în care te plasezi îţi dezvăluie o nouă nuanţă. Unora le place matematica, altora astrologia, sunt unii care aleg psihologia şi mulţi religia.

HBO: Cum ţi s-au părut filmările? Cât au durat filmările pentru personajul tău? Care era programul tău? Mai apucai să faci şi altceva în timpul filmărilor?

Maria Dinulescu: A fost colaborarea ideală. Jucând personajul unui pacient veneam la filmări două zile, o dată la două săptămâni.

HBO: Ce proiecte ai în vedere acum? Lucrezi la ceva? (legat de film şi nu numai)

Maria Dinulescu: Ca de obicei sunt deschisă la tot ce se întamplă nou şi fac alegerile care mi se potrivesc. Am primit o bursă de 5000 de Euro din partea UNESCO şi a Ambasadei Japoniei pentru a participa la un curs postuniversitar „Teatrul şi cultura Japoniei” care a fost susţinut în limba engleză de profesori japonezi. În acelaşi timp dezvolt un proiect de fotografie pe partea de online, pun bazele unei fundaţii care va reprezenta începutul maturizării mele, am fost invitată la fabricademedia.net din Cluj Napoca şi la întâlnirile din Bucureşti la ftmc.ro

HBO: Cum îţi petreci timpul liber?

Maria Dinulescu: :)

HBO: Transmite-le ceva celor care te vor vedea la HBO – „În derivă” :)

Maria Dinulescu: Sper să o iubiţi voi mai mult pe Nora decât am reuşit eu!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook