11 mai 2011

Mai multă literatură română în Suedia

Bonnier, cel mai mare grup editorial suedez, înfiinţează o nouă editură, denumită 2244, specializată în literaturile din zona Mării Negre, în principal literatura română. Nou-înfiinţata editură va publica 8-10 titluri pe an, primele două titluri româneşti din oferta editorială fiind „Întoarcerea huliganului” de Norman Manea şi „Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu.

Unul dintre iniţiatorii editurii 2244 este Institutul Cultural Român de la Stockholm, a cărui colaborare cu grupul editorial Bonnier, începută cu câţiva ani în urmă, va continua şi pe viitor. ”Cu toate că a dat lumii mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, zona Mării Negre rămâne o pagină albă pentru majoritatea cititorilor suedezi. 2244 va schimba în sfârşit această percepţie” a declarat Dan Shafran, Directorul ICR Stockholm, presei suedeze.

Potrivit reprezentanţilor 2244, editura îşi propune să fie o contrapondere la influxul de literatură anglosaxonă: “Manhattan-ul a fost deja cucerit, există însă şi alte lumi care aşteaptă să fie descoperite”, a declarat editorul Ingemar Nilsson. “Literaturile din jurul Mării Negre sunt prea puţin cunoscute în Suedia, lucru pe care ne propunem să-l schimbăm. A porni această editură e ca şi cum ai rupe un stăvilar”.

Primele titluri ale editurii 2244 vor apărea în toamna acestui an. Cărţile româneşti vor fi lansate în prezenţa autorilor, în parteneriat cu ICR Stockholm. Reprezentanţii editurii 2244 vor vizita târgul internaţional de carte Bookfest, organizat la Bucureşti în perioada 25-29 mai 2011.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook