17 aprilie 2012

Linkin Park vin în România

Linkin Park cânta pentru prima oară în România pe 6 iunie 2012 la Romexpo Bucureşti. Concertul este organizat de Events. Mike Shinoda, Chester Bennington, Brad Delson, Phoenix, Joe Hahn, Rob Bourdon nu sunt doar o trupa de rock, ci un hibrid rock, hip-hop, electronic, rock alternativ.



Cei şase membri ai trupei sunt originari din sudul Californiei, iar ideea trupei a apărut în micul dormitor al vocalistului Mike Shinoda, unde acesta împreuna cu Brad Delson au înregistrat primul material, în 1996. Cei doi fuseseră colegi de şcoală. De-atunci, Linkin Park au vândut peste peste 45 de milioane de albume în întreaga lume şi au câştigat două premii Grammy din 6 nominalizari, plus numeroase alte premii ale industriei muzicale.

„Cea mai mare greşeală pe care o fac unii este aceea de a spune că suntem doar o trupă de rock,” spune chitaristul Brad Delson. „Noi considerăm muzică noastră un hibrid a ceea ce am ascultat noi şase de-a lungul timpului. Titlul albumului nostru de debut, „Hybrid Theory” este de fapt numele pe care voiam să-l purtăm ca trupă şi este rezultatul a şase moduri de a înţelege muzica şi a şase personalităţi artistice distincte.”

Excelentul lor album de de debut, „Hybrid Theory”, a fost certificat cu discul de diamant (10 milioane de exemplare în SUA) şi a câştigat multi-platină în multe alte ţări. Ultimul lor album, „A Thousand Suns”, a debutat direct pe locul 1 în Billboard Top 200 Chart, ceea ce-l face al treilea album consecutiv semnat de Linkin Park care ajunge acolo. Turneul de promovare „A Thousand Suns Tour” a traversat 5 continente şi 30 de ţări, prilej cu care cei şase au cântat în faţa a peste un milion de fani. „Linkin Park cântă pentru prima dată nu doar în România, ci şi în zona Balcanilor, ceea ne face să credem că vom avea şi numeroşi spectatori din ţările vecine,” spune Sorina Burlacu, Director General Events.

Linkin Park lucrează în prezent la un nou album, care va fi lansat în vara anului 2012. După o perioadă de experimente şi într-o eră în care mai toate formaţiile merg spre dubstep, Linkin Park au decis să revină la soundul iniţial. Chester Bennington spune despre noul proiect că „o să fie ceva mult mai familiar oamenilor decât a fost „A Thousand Suns”. Am încorporat mult sunet de chitară, refrenuri grandioase, dar şi câteva elemente electronice grele. Vom încerca să venim cu un sound greu, fără să mergem prea mult înspre metal.” Chester Bennington a mai dezvăluit că, din punct de vedere al temelor lirice, se va baza pe chestiuni mult mai personale. „Am scris mult despre relaţii,” a explicat el. „Nu suntem o trupă politică, ci avem o puternică orientare socială.”

În anul 2005, Linkin Park a pus bazele organizaţiei caritabile Music for Relief, care a adunat peste cinci milioane de dolari pentru victimele dezastrelor naturale. Suma de 2,2 lei din fiecare bilet vândut la concertul din România va merge către Music for Relief.

În acest moment, Linkin Park este trupa pe primul loc la număr de fani pe pe Facebook, cu peste 36 de milioane de „adepţi”.

Ciuc Premium este berea oficială a concertului Linkin Park în România. „Respectându-şi promisiunea de a susţine întodeauna muzica live de calitate, Ciuc Premium este alături de concertul în premieră în România al trupei Linkin Park, o formaţie îndelung aşteptată de mii de fani,” declara Paul Markovits, Director Marketing Heineken România.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook