22 februarie 2017

La Madre

Prezentat în premieră mondială la Festivalul Internațional de Film de la Montreal, producția Spania-România-Franța „La Madre” („De ce, mamă?”) se lansează în cinematografele din România pe 24 februarie 2017. Scenariul a fost dezvoltat în cadrul Atelierului Cinéfondation din cadrul Festivalului de la Cannes și a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de la Valladolid în 2016.Filmul spune povestea lui Miguel, un copil de 14 ani aflat pe punctul de a fi internat într-un centru de minori din Asturias deoarece mama lui, șomeră și cu o viață personală instabilă, nu este în măsură să se ocupe de el. Miguel se vede nevoit să se ascundă în casa lui Bogdan, un fost iubit al mamei sale, român, care locuiește într-un oraș din apropiere. Bogdan, în ciuda opoziției fiului său Andrei, îl ajută pe Miguel să lucreze în mod clandestin la fabrica unde acesta si fiul lui sunt muncitori. Însă Miguel are o obsesie unică de a se întoarce la mama lui, şi totul se precipită atunci când mama lui dispare dintr-odată.

În distribuția filmului se regăsesc și doi actori români – Ovidiu Crișan, actor al Teatrului Național Cluj-Napoca și Alex Stanciu, actor de origine română, stabilit în Spania. Regia filmului este semnată de Alberto Morais, cunoscut pentru filmele „Los chicos del puerto” (prezentat și premiat în festivaluri precum Valladolid International Film Festival, Tirana International Film Festival, Moscow International Film Festival sau IBAFF International Film Festival) sau „Las olas” (Lume International Film Festival, Moscow International Film Festival).

În rolul mamei o putem regăsi pe Nieve de Medina, actrița spaniolă multiplu nominalizată și premiată pentru rolul din „Los lunes al sol” al lui Fernando León de Aranoa (Premiile Goya, European Film Awards, Spanish Actors Union, Cinema Writers Circle Awards).

Pentru Javier Mendo, tânărul actor care îl interpretează pe Miguel, acesta este primul rol într-un lungmetraj, cunoscut fiind în Spania pentru serialele TV „Los protegidos” și „Centro médico”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook