4 martie 2022

King

Florence + the Machine ne-a pregătit o surpriză și a lansat melodia „King”. Fiind o reflecție asupra vieții din perspectiva unei femei, dar și asupra familiei, feminității și sfidării așteptărilor, track-ul poate fi considerat un manifest personal care adresează depășirea stereotipurilor ce fac diferențe considerabile între sexul masculin și sexul feminin: „I am no mother, I am no bride – I am king”.Faptul de a fi artistă, în special una care are și spectacole, atrage după sine un conflict inevitabil: cum să continui să ai succes și să îți urmezi cariera pe aceeași traiectorie pe care o au și artiștii bărbați, a căror stea devine mai strălucitoare, drumul lor către success nefiind influențat de ceasul biologic. Acestea sunt sentimentele contradictorii pe care Florence le resimte după ce a împlinit vârsta de treizeci și ceva de ani.

Artista declară:

În postura mea de artist, nu m-am gândit prea mult la sexul meu. Am parcurs viața în mod normal. Eram la fel de capabilă ca și bărbații și întotdeauna am reușit să le fac față. Dar acum, gândindu-mă că sunt o femeie la treizeci și ceva de ani și la viitor… Dintr-odată simt cum mi se spulberă identitatea și dorințele. Să fiu și artistă, dar să vreau și să îmi întemeiez o familie, s-ar putea să nu fie așa de ușor pentru mine cum este pentru colegii mei de breaslă de sex masculin. M-am format exclusiv după modelul artistului bărbat și, pentru prima dată, simt cum se ridică un zid între mine și idolii mei, în timp ce trebuie să iau decizii pe care ei niciodată nu au fost sau nu vor fi nevoiți să le ia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook