3 octombrie 2013

Justin si cavalerii 3D

Cu întâmplări amuzante, personaje haioase şi eroi nemaipomeniţi, animaţia „Justin şi Cavalerii 3D” („Justin and the Knights of Valour”) este distribuită de MediaPro Distribution în premieră, din 4 octombrie 2013, în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanța, Tulcea și Brașov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Cluj Polus, Iaşi, Constanța, Pitești, Sun Plaza, Timişoara, Târgu Mureș, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu Mureș), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploiești), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu Jiu), Cinema Capitol (Onești), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploiești), Cortina (Oradea), Cine Grand (Botoșani), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Marcom (Buzău), Palace (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu Mare).



Dacă distribuția internațională a animației reunește nume precum Antonio Banderas, Saoirse Ronan, Mark Strong si Rupert Everett, versiunea în limba română aduce pe marile ecrane unele dintre cele mai îndrăgite nume din showbizul autohton: Diana Dumitrescu, Cabral Ibacka, Mircea Solcanu, Criss și Vlad (trupa ONE), Florin Busuioc, Roxana Iliescu și Irina Margareta Nistor.

Cei doi artiști ai trupei ONE, Criss și Vlad debutează împreună pe marile ecrane, unde dau voce unui cuplu adorabil. Dacă Vlad îl interpretează pe Justin, personajul principal al filmului de animație, Criss îi dă viață Taliei, iubita indrăgitului pretendent la titlul de cavaler.

„Am fost onorați și fericiți să dublăm vocile lui Justin și Taliei. A fost prima noastră experiență de acest fel. Şi totul trebuia făcut repede printre filmări, examene și înregistrări. Ne-a plăcut mult și ne-am bucurat că personajele ale căror voci le-am dublat sunt îndrăgostiți, sunt ONE, ca și noi,” au declarat Criss și Vlad despre experiența înregistrărilor.

Justin este un tânar extrem de simpatic, caracterizat de o neîncetată curiozitate, aflat mereu în căutarea unei aventuri. Cea mai mare dorință a lui este aceea de a ajunge un cavaler, la fel ca bunicul său, marele Sir Roland. În momentul în care tatăl său, Reginald, îi interzice să-și urmeze visul, Justin se răzvrătește și pornește în aventura vieții lui. Multe provocări îi vor străbate calea, însă și mai multe vor fi lecțiile pe care va avea sa le învețe. Ambiționat de un incredibil simț al dreptății, Justin trebuie să renunțe la toate fricile sale pentru a face față onorabil situației.

Cea care i-a atras atenția lui Justin este Talia, o tânără frumoasă și foarte curajoasă, care pe lângă pasiunea sa pentru aventură, îi împărtășește și admirația pentru cavaleri. Între cei doi se naște imediat o conexiune, care va intensifica la maxim prietenia dintre ei, în momentul în care Justin va reuși să o salveze de la jobul pe care Talia îl detestă atât de mult.

Cabral Ibacka, carismaticul prezentator al emisiunii „Poveştiri de noapte” de la Acasă TV, dar şi cunoscut actor, îşi împrumută vocea unui arătos, dar superficial cavaler medieval. Aflat la prima experienţă de acest gen, misiunea lui Cabral a fost cu atât mai complicată cu cât a trebuit să dubleze personajul interpretat de celebrul Antonio Banderas în varianta originală a filmului.

„Mi-a făcut plăcere să fac parte din acest proiect, „Justin şi cavalerii 3D“ este o poveste frumoasă, un basm animat care te face să râzi, dar, în acelaşi timp, le şi pune celor mai mici valorile acolo unde ar fi bine să fie. Am dublat un personaj tembel, un Don-Juan lovit la cap, cu o personalitate aparte, Sir Clorex. Cu o voce de cuceritor din născare, dar cu replicile unui pămpălău ameţit, personajul meu are un farmec special. A fost distracţie mare la înregistrări, toţi colegii alături de care am lucrat în proiectul ăsta au râs – şi eu, recunosc – pentru că filmul este scris foarte bine şi replicile îţi dau motive de râs în cascadă,” povesteşte Cabral, încântat de experienţa trăită la înregistrări.

Sir Clorex este în aparenţă cavalerul perfect care arată incredibil în armura sa strălucitoare. Puterea fizică, frumuseţea şi postura îl recomandă drept cavaler, însă atunci când pericolul îi dă târcoale, Clorex îşi dă seama că nu armura contează, ci caracterul celui care o poartă.

Alături de Cabral, şi Mircea Solcanu, celălalt prezentator al emisiunii „Poveştiri de noapte”, dă voce unui personaj savuros.

„Mă cheamă Sota, am pălărie și sabie, îmi place stilul și sunt un bun strateg, așa ar suna descrierea fericită a personajului căruia i-am dat puțin din sufletul meu şi de care mă simt un pic atașat. Este un debut și o descoperire despre mine; m-am întâlnit cu o lume în care m-aș „muta” oricând cu drag, o lume „desenată” de oameni buni în care binele e mult mai prezent decât în „pelicula” vieții,” a declarat Mircea Solcanu.

Împreună cu cei doi frați ai săi, Sota este mâna dreapta a lui Heraclio, un tip ironic, arogant care adoră să provoace necazuri. Totuși, mai mult decât orice altceva, Sota iubește moda. Deviza lui în viață este “Putere și stil!”. Cu o prezență de spirit extraordinară, acesta devine unul dintre cele mai amuzante personaje din film.

Aflată la prima ei colaborare în cadrul unui proiect de animație, Diana Dumitrescu, protagonista telenovelei “Îngeri pierduți”, difizată la Acasă TV, a declarat: „Experiența a fost una foarte interesantă, de care m-am bucurat din plin. Cu această ocazie mi-am dat seama că mi-ar plăcea să văd animații realizate în România, special făcute pentru actorii noștri, cu replici originale, gândite în limba română. Abia aștept să văd cum prinde viață personajul meu pe marile ecrane, la premiera de sâmbăta aceasta.”

Frumoasa și talentata actriță o interpretează pe Lara, o tânără fermecătoare și la propriu de bani gata, pentru că tatăl său este cel care a inventat banii în Regat. Indiferența Larei față de Justin, nu-l afectează deloc pe eroul nostru, care este iremediabil îndrăgostit de ea. Asta până când Lara cedează farmecelor lui Sir Clorex, pe care ajunge să-l adore. Abia atunci Justin realizează că poate Lara nu este fata potrivită pentru el.

Supranumită „vocea filmelor”, Irina Margareta Nistor este una dintre cele mai îndrăgite prezențe din lumea cinematografiei românești și o interpretează pe o bunicuță cârcotașă.

„Ce poate fi mai grozav decât o bunicuță, cu coc și ochelari, plină de sfaturi și puțin ironică, pe care o cheamă Lily (și care mai are și ochii albaștri, visul meu de când mă știu), înregistrată cu umor și răbdare la Studiourile MediaPro, unde în sfârșit, după 24 de ani, mi s-a împlinit ceea ce atâta am râvnit: să fac un dublaj de-adevăratelea (triplaj, cum ar fi zis colegul de la Cațavencii, că tot e în 3D!), pe un personaj simpatic și atașant, căruia i-a dat glas, pe englezește, nimeni alta decât extraordinara Julie Walters din Harry Potter, Fetele din Calendar și Billy Elliot, o irlandeză, la origine, ca să fie racord cu clipul Taxi,” a declarat Irina Margareta Nistor despre experiența dublajului pentru animație.

Ca orice bunică, își iubește nepotul și îl încurajează să își urmeze visul. Ea este cea care îi dă primul imbold lui Justin, atunci când îi dezvăluie secretul locației unde cavalerii se antrenau. După o discuţie plină de inspiraţie cu bunica lui şi o despărţire înduioşătoare de iubită, Justin porneşte în căutarea drumului său către împlinirea celui mai arzător vis.

Roxana Iliescu debutează pe marile ecrane în interpretarea frumoasei și carismaticei Regine a unui regat măreț. Aceasta a suferit teribil după moartea Regelui său iubit și a fost marcată definitiv de acestă întâmplare. Așa se face că pentru a preveni tragediile din Regatul său, Regina și consilierul ei au decis să scoată în afara legii cavalerii. Rămas complet fără apărare, Regatul ei se găsește în mare pericol atunci când maleficul Heraclio se întoarce.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook