7 aprilie 2010

Julie şi Julia

A apărut pe DVD și Blu-ray „Julie şi Julia” („Julie & Julia”), un film savuros, cu Meryl Streep și Amy Adams în rolurile principale. Inspirată din două poveşti adevărate, pelicula a fost distinsă cu o nominalizare la Oscar, una la premiile BAFTA şi un Glob de Aur.Julie şi Julia trăiesc în perioade şi locuri diferite şi nu s-au văzut niciodată. Copleşite de monotonia cotidiană, îşi doresc o ocupaţie care să le dea poftă de viaţă şi ajung să descopere gătitul de plăcere, entuziasmul de a crea mereu ceva nou şi aromat şi de a le oferi şi celor din jur o “felie” generoasă de bună-dispoziţie. Împărtăşesc aceleaşi senzaţii, vorbesc aceeaşi “limbă” și trăiesc cu convingerea că minunile înfăptuite cu propriile mâini în bucătărie sunt una dintre puţinele certitudini plăcute ale vieţii.

În 1949, la Paris, Julia Child (interpretată de Meryl Streep), soţia diplomatului Paul Child (interpretat de Stanley Tucci), caută cu neastâmpăr o activitate care să-i alunge plictiseala. După ce încearcă fără succes să se iniţieze în bridge şi confecţionarea de pălării, urmează cursurile de bucătari ale şcolii “Cordon Bleu” cu scopul de a face apoi reţetele de preparate franţuzeşti accesibile americanilor care-şi pregătesc singuri hrana.

Cinci decenii mai târziu, în New York, Julie Powell (interpretată de Amy Adams), o funcţionară de 30 de ani blazată de cariera-i mediocră, redescoperă cartea de reţete a Juliei Child şi îşi propune să încerce, timp de un an, toate cele 524 de reţete franţuzeşti, făcând, totodată, publice experienţele ei culinare pe propriul blog. Ingrediente: chef de gătit, poftă de mâncare, curajul de a ucide cu sânge rece şi apă fiartă trei homari vii, ambiţia de a da piept cu o raţă care trebuie, până la urmă, să se lase dezosată şi, obligatoriu, o cantitate impresionantă de unt. Un proiect ambiţios soldat cu preparate delicioase, dar şi cu accidente hazlii, eşecuri memorabile, nopţi nedormite, certuri domestice şi chiar crize de plâns ivite din senin în haosul bucătăresc.

Regia şi scenariul filmului sunt semnate de Nora Ephron, care are în palmares trei nominalizări la Oscar şi a intrat în graţiile publicului cu filme precum “Sleepless în Seattle” (1993) sau “You’ve Got Mail” (1998), ambele cu Tom Hanks şi Meg Ryan în rolurile principale, memorabilul înger “Michael” (1996) alias John Travolta sau “Bewitched” (2005) cu „vrăjitoarea” Nicole Kidman şi Will Ferrell.

Meryl Streep a mai fost colegă pe platoul de filmare cu Amy Adams în producţia “Doubt”, iar cu Stanley Tucci în “The Devil Wears Prada” şi deţine recordul în materie de premii acordate vreodată unui actor, cu 15 nominalizări şi două trofee Oscar, precum şi şapte Globuri de Aur.

Filmul se lansează pe DVD şi Blu-ray împreună cu materiale bonus în exclusivitate: comentariul scenaristei şi regizoarei Nora Ephron, ingrediente secrete – realizarea filmului “Julie & Julia”, filmuleţe ş.a.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook