31 mai 2017

Jocurile copilăriei

Vârsta inocenței și candorii, copilăria este trăită ca o lume a bucuriei depline în care timpul se derulează afectiv iar realitatea se transpune, prin creativitate, în joc și joacă. Anii copilăriei sunt în amintirea multora dintre noi, anii care ne-au format pentru ceea ce devenim ulterior în viața și capătă semnificația un spaţiu unic, plin de bine şi frumos, la care revenim mereu pentru a ne căuta și regăsi pe noi înşine. În apropierea zilei internaţionale a copilului, Romfilatelia introduce în circulaţie, miercuri, 31 mai 2017, emisiunea filatelică „Jocurile copilăriei”, disponibilă în magazinele Romfilatelia.Emisiunea dedicată zilei de 1 Iunie surprinde o parte din jocurile care au încântat şi continuă să bucure generaţii de copii. Cele patru valori nominale ale emisiunii ilustrează „Jocurile copilăriei” reprezentate grafic de o micuță artistă, Anne Margret Riess, elevă a liceului „Ioan Petruș” din Otopeni, clasa a-II-a.

Bicicleta este ilustrată pe timbrul cu valoarea de 3.50 lei. Mersul pe bicicletă rămâne o activitate preferată de copii, fiind și un sport distractiv, cu beneficii în dezvoltarea armonioasă pentru cei care îl practică.

Mingea este reprezentată pe timbrul cu valoarea de 4 lei. Jocul cu mingea se asociază de regulă cu noţiunea de echipă, socializare, prietenie, competiţie şi tocmai de aceea, este nelipsit din viața celor mici.

Un alt joc îndrăgit al copilăriei este Șotronul, simbolizat grafic pe timbrul cu valoare de 4.50 lei. Figurile geometrice desenate pe asfalt cu creta aduc întotdeanuna distracție și bună-dispoziție.

Iarna a fost dintotdeauna anotimpul preferat al copiilor. Sania și Omul de Zăpadă sunt reprezentate pe timbrul cu valoare de 15 lei. Anotimpul fulgilor de nea aduce multe momente fericite celor mici, fie că preferă distracția la săniuș, bătaia cu bulgări sau construirea unui om de zăpadă.

Emisiunea filatelică „Jocurile Copilăriei” este completată de plicul prima zi a emisiuni care aduce în prim planul imaginii sale jocul cu Zmeul. Confecționat din hârtie colorată și făcut să străbată înaltul cerului, jocul cu zmeul aduce multă satisfacție copiilor și astăzi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook