7 noiembrie 2008

Împăratul muştelor

Împăratul muştelorLa Humanitas Multimedia a apărut audiobook-ul „Împăratul muştelor” de William Golding, 3 CD-uri cu o durată totală de 3:10, în lectura actorului Mihai Bendeac.

Un grup de copii scapă cu viaţă din catastrofa prăbuşirii unui avion şi încearcă să supravieţuiască pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului. Însă ceea ce ar putea fi aventura vieţii lor, o nouă robinsoniadă departe de adulţi şi de regulile acestora, se transformă într-un coşmar ucigător de vise: ura ia locul inocenţei şi crima se înstăpâneşte peste o lume care-şi rătăceşte busola. O parabolă de o forţă incredibilă care ne oferă un răspuns deopotrivă crud şi realist la întrebarea: este libertatea absolută calea spre paradis?



Romanul „Împăratul muştelor”, devenit un clasic al secolului XX, continuă să aibă un ecou rareori întâlnit în istoria literaturii. În „New York Times Review of Books” s-a scris că „alături de romanul De veghe în lanul de secară, Împăratul muştelor e cartea de căpătâi a tinerilor de pretutindeni”.

Mihai Bendeac spune: „Nu vă ascund faptul că acest audiobook reprezintă o premieră şi pentru mine. Am încercat să citesc acest volum aşa cum aş fi citit pentru fratele meu în vârstă de 8 ani şi m-am lăsat furat de poveste fără niciun regret. Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră, cei care ţineţi acum audiobook-ul în mână şi vă întrebaţi: Să-l ascult, să nu-l ascult?. Dacă nu aveţi timp să citiţi, ascultaţi!”

Mihai Bendeac s-a născut la data de 16 februarie 1983 şi a studiat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică. Munca şi devotamentul pentru profesia de actor i-au adus actorului o serie de premii şi nominalizări: în anul 2005 a primit premiul de interpretare precum şi premiul special la Gala Absolvenţilor, Festivalul de Teatru Clasic Arad 2005 i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, urmat, mai apoi, de premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, obţinut la Festivalul Internaţional Hyperion 2005 şi 2006. Tânărul actor şi-a câştigat celebritatea în televiziune datorită emisiunii „Mondenii”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook