24 octombrie 2016

Imago

Editura Humanitas Fiction organizează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 27 octombrie 2016, ora 19:00, o întâlnire eveniment cu Ludmila Uliţkaia, una din cele mai importante voci ale literaturii contemporane, prilejuită de lansarea romanului „Imago”, recent apărut în colecţia „Raftul Denisei” la Editura Humanitas Fiction, tradusă de Gabriela Russo. La lansare participă, alături de Ludmila Uliţkaia, scriitoarea şi criticul literar Ioana Pârvulescu, traducătoarea romanului Gabriela Russo şi Ioan Stanomir, scriitor, publicist şi politolog. Întâlnirea este moderată de Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.

invit_27oct2016

Tradus în 18 limbi şi primit elogios de presă internaţională, „Imago”, un mare roman despre iubire, destine şi caractere, acoperă peste o jumătate de secol de istorie, de la funeraliile faraonice ale lui Stalin până la moartea poetului exilat Iosif Brodski. Ludmila Uliţkaia propune o frescă a Rusiei într-o epocă în care teroarea se îmblânzise doar întrucâtva, dăinuind în diverse forme: un dezgheţ pervers în cultură, o acceptare de faţadă a libertăţii de opinie, sancţionata drastic apoi cu procese şi condamnări.

Le Monde nummeşte cartea „o saga scrisă cu măiestrie despre destinele retezate a trei prieteni în timpul comunismului. Un superb roman despre fidelitate şi totalitarism.”

Pe acest fundal apar portretele câtorva tineri care aderă la noile tendinţe artistice, pendulând totodată între idealism şi cinism, curaj şi laşitate, dragoste şi trădare. Destinele lor sunt urmărite cu adâncă înţelegere şi pătrundere psihologică ale marii romanciere, obsedată de condiţia oamenilor într-o lume strâmb croită: „oameni reali, azi dispăruţi, care au stat în spatele personajelor mele, al celor care s-au purtat ireproşabil şi al celor care au călcat greşit, striviţi în maşina de tocat a vremurilor, al celor care au rezistat şi al celor care au cedat, martori, şi eroi, şi victime, a căror amintire va rămâne în veci”.

Il Mattino scrie:

Frumuseţea şi bogăţia acestui roman, plin de întâmplări şi personaje, în tradiţia marilor prozatori ruşi, constă în zugrăvirea unei lumi contradictorii, care visa la schimbare, dar s-a trezit cu milioane de destine strivite sub o stăpânire întunecată.

Accesul la eveniment este gratuit şi se face pe baza unei rezervări prelabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook