11 decembrie 2017

Identificarea, definirea și eliminarea violențelor împotriva femeilor

Ambasada Franței în România, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați și Institutul Cultural Român organizează seminarul internațional „Identificarea, definirea și eliminarea violențelor împotriva femeilor”, iar E.S. doamna Michèle Ramis, Ambasadorul Franței în România, și doamna Liliana Țuroiu, Președintele Institutului Cultural Român inaugurează seminarul internațional. Evenimentul are loc luni, 11 decembrie 2017, în intervalul 14:00-18:00, în Sala Frescelor a Universității de Arhitectură „Ion Mincu” din București.Acest seminar face parte din seria evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor și are ca obiectiv dezbaterea acestei problematici, spre a trece în revistă răspunsurile naționale și internaționale, schimbul de bune practici și creșterea gradului de conștientizare a publicului neinstituțional.

Seminarul este deschis de E.S. doamna Michèle Ramis, de doamna Diana Păun, Consilier de stat în cadrul Departamentului Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, care prezintă un mesaj din partea Președintelui Klaus Iohannis, și de doamna Ana Birchall, deputat, Preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

Cu această ocazie, trei tineri artiști români din domeniul artelor vizuale de la Universitatea Națională de Artă, drd. Alina Gurguță, drd. Elida Toma și lect. dr. Matei Arnăutu, prezintă proiectul artistic „Manifest”, care constă în lucrări grafice realizate special pentru acest eveniment.

Doamna Ionela Băluță, Decan al Facultății de Științe politice a Universității București și director al masterului „Egalitate de șanse” susține o prezentare a diferitelor tipuri de violență împotriva femeilor.

Doamna Eleonora Pokola, autoarea cărții „Povestea unei supravieţuitoare” și fondatoarea Asociației VIVAD, împărtășește publicului experiența sa personală. De asemenea, este difuzat și scurtmetrajul francez „Bărbatul meu, caracatița”, o animație pe tema fenomenului de dominare și autoritarism în cuplu.

Prezentări privind situația actuală a legislației și acțiunile statului în materie de prevenire, protecție a victimelor și de urmărire penală a celor care comit acte de violență, precum și despre rolul cooperării internaționale sunt susținute de: doamna Grațiela Drăghici, secretar de stat al Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi (ANES), doamna Elisabeth Moiron-Braud, secretar general al Misiunii interministeriale pentru protecția femeilor victime ale violenței și lupta împotriva traficului de ființe umane (MIPROF) precum și E. S. doamna Anneli Lindahl-Kenny, Ambasadorul Suediei; E. S. doamna Päivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei; E. S. doamna María Eugenia Echeverría, Ambasadorul Peru; E. S. doamna Rana Mokaddem, Ambasadorul Libanului; E. S. doamna Taous Djellouli, Ambasadorul Algeriei. Cooperarea dintre Norvegia și România privind combaterea violenței împotriva femeilor și împotriva violenței în familie va fi prezentată de E.S. doamna Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Norvegiei în România.

Concluziile acestui seminar sunt prezentate de E.S. doamna Ambasador Maria Ciobanu, Directorul Direcției Organizația Națiunilor Unite, Agenții Specializate și Afaceri Francofone din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook