Fundația „Calea Victoriei” – hotspot cultural în 5 licee din București
În luna octombrie 2022 se împlinesc 15 ani de când Fundația „Calea Victoriei” a pornit într-o permanentă aventură culturală. 15 ani plini de cursuri şi evenimente despre istoria Bucureştiului, antropologie şi folclor, arte plastice, arhitectură şi istoria artei, astronomie, cinematografie şi teatru, istoria costumului şi modă, design interior, dezvoltare personală, filozofie şi istoria religiilor, fotografie, istoria României şi cea universală, jurnalism şi scriere creativă, muzică clasică şi contemporană, literatură, festivaluri și concerte extraordinare.
Pentru că ne dorim să dăm mai departe entuziasmul de a învăța tot timpul ceva nou, am trimis provocarea către liceele din București de a-și dona ora de dirigenție pentru un curs de la Fundația „Calea Victoriei”. Astfel, în luna noiembrie, creăm un hotspot al Fundației „Calea Victoriei” în cinci licee. Tinerii interesați de subiecte precum istoria Bucureștiului, actorie, design vestimentar, public speaking se vor întâlni cu lectorii noștri și vor primi răspunsuri creative la cele mai interesante întrebări.
Despre Fundația „Calea Victoriei”:
De-a lungul a 15 ani, peste 6000 de tineri au beneficiat de burse și au participat gratuit la cursurile preferate și peste 65000 de pasionați de artă și cultură s-au înscris la proiectele noastre. Pe lângă campaniile sociale şi cursurile din programă, fundația continuă proiectele emblematice demarate de-a lungul timpului: Balul Bucureştiului Interbelic (7 ediţii) şi Concertul Extraordinar de Anul Nou (8 ediţii). Proiectul „Pentru ce mergem la Operă?”, creat de Fundația Calea Victoriei împreună cu dirijorul Tiberiu Soare, a fost premiat în cadrul Galei Societăţii Civile 2013, secţiunea „Artă şi cultură”.
De anul acesta, sediul Fundației Calea Victoriei este într-o casă superbă, art-deco, pe bulevardul Dacia la Nr. 78, construită în anul 1934 de familia Generalului Henri Cihoschi, o bijuterie arhitectonică pe care merită să o vedeți.