3 septembrie 2014

Filmul de Piatra 2014 – un weekend inedit

Filmul de Piatra, festivalul organizat în întregime de voluntari, propune anul acesta o premieră: un super-eveniment, cu filme și muzică, pe vârful muntelui Cozla (650m altitudine). Evenimentul, denumit SHORTS DAY, LONG NIGHT are loc la Piatra Neamț, în cadrul ediției a 7-a a festivalului. Publicul va urca pe munte cu telegondola, la ora 19:00, și va fi întâmpinat de un concert unplugged în aer liber, pe o platformă de lemn cu o panoramă spectaculoasă din care nu lipsesc Valea Bistriței, Muntele Ceahlău, Dealul Petrodava, lacul Bâtca Doamnei și o parte din orașul Piatra Neamț. După ce soarele dispare în spatele munților încep proiecțiile de film: 11 scurtmetraje multipremiate într-o selectie „best-of” Shorts Up. După filme, într-o structură acoperită în formă de iglu, începe petrecerea, cu alte 3 trupe live: Les Elephants Bizarres, Pinholes și Fine It’s Pink și 3 DJ seturi: Matze, Yoon, Adrian R. Petrecerea se termină după ora 6:40, ora răsăritului de soare. Telegondola va funcționa, cu pauze, tot timpul nopții, iar prețul ei este inclus în cel al biletului pentru eveniment: 25 de lei în avans și 35 de lei la intrare.

Filmul de Piatra

Din 205 filme înscrise, la Filmul de Piatra vor fi proiectate 67 de scurtmetraje, 45 în competiție și 22 în afara competiției. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, la Turnul lui Ștefan, și în singurul cinematograf funcțional, Cinema Dacia Panoramic, o sală-mamut de 629 de locuri, lăsată în paragină de autorități și uitată de public. Pe lângă scurtmetraje, la festival vor mai fi proiectate o serie de lungmetraje: un film de animație pentru copii, „Closer to the Moon” în regia lui Nae Caranfil, „Kyra Kyralina” în regia lui Dan Pița. De asemenea, deschiderea festivalului se face în Teatrul Tineretului, cu o piesă de teatru, „Textul înainte de toate” iar închiderea festivalului se face, în același loc, cu un documentar moldovenesc, despre Doina și Ion Aldea Teodorovici, proiectat în premieră în România.

De la ediția din 2013, festivalul a decis să devină un manifest de inițiativă independentă și voluntariat, delimitându-se de finanțările publice care mai întotdeauna sunt însoțite de compromisuri sau urmate de scandaluri. Anul acesta, peste 80 de voluntari din toată țara s-au implicat în organizare, împărțindu-se pe departamente și pregătind o serie de surprize publicului și trecătorilor.

Scurtmetrajele premiate și cele care primesc cele mai multe aplauze din partea publicului vor face parte dintr-un program “best-of”. Acesta va fi proiectat săptămâna viitoare în 3 locuri din țară: la Piatra Fântânele (Tășuleasa Social), la Cluj (pe 11 septembrie) și la Timișoara (pe 14 septembrie, în cadrul festivalului de muzică Plai).

Pentru mai multe informaţii puteţi accesa www.filmuldepiatra.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook