13 august 2012

Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VIII-a

Întâlnirea estivală a epigramiştilor din cadrul Clubului „Spinul” Baia Mare a avut loc şi în 2012 la Fersig, comuna Satulung, la cabana domnului profesor Romulus Filip. Vremea a ţinut cu spiniştii în sensul că nu a fost caniculă, nu a plouat iar soarele a fost darnic.

S-a început cu o cafea, bureţi usturoi prăjiţi cu mujdei, până ce Gelu Dragoş a adus plăcintele calde făcute de soţia lui. Atmosfera a fost întreţinută ca de obicei de Toma G. Rocneanu, Vasile Ţincaş şi Vasile Mureşan. Înainte de masa de prânz, domnul profesor Ioan Şiman ne-a spus să „fabricăm” o epigramă în care cuvântul „legumă” să fie cuprins. S-a mâncat grătare, pulpe, iar doamnele Magda Gross, Maria Pop, Eva Botnar, Ana Dragoş au avut sarcina să jurizeze creaţiile competitorilor.

Participanţii la concurs au obţinut premii în… legume, adică: roşii, dovlecel, usturoi, ceapă, morcov, ardei plus diplome de participare concepute şi realizate de domnul Mircea Pop Buzeşti.

Atmosfera s-a încins şi mai tare în momentul în care gazda noastră, prof. Romulus Filip a adus olul cu vin şi s-a discutat şi politică.

Cele mai reuşite epigrame:

La Fersig

În grădina de legume
Este-un loc plăcut de glume
Cu momente înflorite
Pentru vise-mbrobodite…

Maria Berciu

Grădinărit în familie

Soţul verde se muncea
La săpat şi la stropit,
Soaţa ca o pătlăgea
A roşit… şi-a vineţit.

Ioan Şiman

Vara la Fersig

La Fersig anume
Mergem c-o lozincă:
Sunt ori nu-s legume,
Consumăm… pălincă.

Vasile Ţincaş

Întâlnirea de anul acesta a fost o reuşită prin strădania acestui neobosit Romulus Filip, secondat de Vasile Mureşan şi Vasile Ţincaş.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VIII-a"

 1. rio grande spune:

  constatare

  inevitabil, corolarul:
  deşi nu-l ştie multă lume,
  fersigu-i super-aprozarul
  cu o… grămadă de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook