13 august 2012

Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VIII-a

Întâlnirea estivală a epigramiştilor din cadrul Clubului „Spinul” Baia Mare a avut loc şi în 2012 la Fersig, comuna Satulung, la cabana domnului profesor Romulus Filip. Vremea a ţinut cu spiniştii în sensul că nu a fost caniculă, nu a plouat iar soarele a fost darnic.

S-a început cu o cafea, bureţi usturoi prăjiţi cu mujdei, până ce Gelu Dragoş a adus plăcintele calde făcute de soţia lui. Atmosfera a fost întreţinută ca de obicei de Toma G. Rocneanu, Vasile Ţincaş şi Vasile Mureşan. Înainte de masa de prânz, domnul profesor Ioan Şiman ne-a spus să „fabricăm” o epigramă în care cuvântul „legumă” să fie cuprins. S-a mâncat grătare, pulpe, iar doamnele Magda Gross, Maria Pop, Eva Botnar, Ana Dragoş au avut sarcina să jurizeze creaţiile competitorilor.

Participanţii la concurs au obţinut premii în… legume, adică: roşii, dovlecel, usturoi, ceapă, morcov, ardei plus diplome de participare concepute şi realizate de domnul Mircea Pop Buzeşti.

Atmosfera s-a încins şi mai tare în momentul în care gazda noastră, prof. Romulus Filip a adus olul cu vin şi s-a discutat şi politică.

Cele mai reuşite epigrame:

La Fersig

În grădina de legume
Este-un loc plăcut de glume
Cu momente înflorite
Pentru vise-mbrobodite…

Maria Berciu

Grădinărit în familie

Soţul verde se muncea
La săpat şi la stropit,
Soaţa ca o pătlăgea
A roşit… şi-a vineţit.

Ioan Şiman

Vara la Fersig

La Fersig anume
Mergem c-o lozincă:
Sunt ori nu-s legume,
Consumăm… pălincă.

Vasile Ţincaş

Întâlnirea de anul acesta a fost o reuşită prin strădania acestui neobosit Romulus Filip, secondat de Vasile Mureşan şi Vasile Ţincaş.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

One thought on "Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VIII-a"

 1. rio grande spune:

  constatare

  inevitabil, corolarul:
  deşi nu-l ştie multă lume,
  fersigu-i super-aprozarul
  cu o… grămadă de legume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook