26 iulie 2011

Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VII-a

Pe 23 iulie 2011 a avut loc la Fersig a VII-a ediţie a Festivalului de epigrame „Fersigana”. De la bun început trebuie să mulţumim lui Dumnezeu pentru vremea extraordinară, apoi pentru faptul că programul gândit de către organizatori a fost respectat în proporţie de 90% şi nu în ultimul rând pentru faptul că această întâlnire a Clubului epigramist „Spinul” Baia Mare se întâmplă anual prin grija domnului Romulus Filip, iniţiatorul acestei manifestări, şi a „mâinii drepte” a acestui proiect, cunoscuta epigramistă Viorica Găinariu-Tazlău.



Au răspuns prezent următorii: Ioan Şiman, Nistor Bud, Eva Bodnar (La mulţi ani! şi din partea redacţiei), Gelu Dragoş, Toma G. Rocneanu cu soţia Magda, Vasile Ţincaş cu soţia Maria, Mircea Pop de Buzeşti cu soţia Maria şi bineînţeles amfitrionii Viorica şi Romulus Filip.

După micul dejun, toţi invitaţii au fost „obligaţi” de către domnul Filip să plece în pădure după oiţe, bureţi usturoi şi ciuperci. Recoltă de criză! La întoarcere, s-a servit masa compusă din bunătăţi care mai de care mai gustoase, ca pe urmă domnul Filip să spună celor şase concurenţi tema Concursului de epigrame: „Criză în ciuperci”. Juriul a fost format din doamnele prezente, preşedinte Magda Gross Rocneanu, iar de câştigat au avut toţi cei prezenţi: diplomă de participare, o jumătate de „Horincă de mere… bine a Casei Filip de Fersig” şi o prăjitură de mere (normal, nu?) făcută de doamna Crăiniceanu, sora domnului Filip.

Locul I a fost ocupat de către domnul Nistor Bud, locul II a revenit domnului Toma G. Rocneanu, iar locul III a aparţinut domnului Mircea Pop. Trebuie să remarcăm faptul că domnul Pop a fost de departe „vioara întâi” la această agapă prietenească, atât prin sprijinul material şi logistic acordat gazdelor, cât şi prin umorul debordant manifestat. Prin prezenţa dânsului am mai uitat puţin de lipsa altor „spinişti” doriţi la Fersig, dar care au lipsit din motive varii dar obiective: Mircea Micle, Aurelia Velea, Ştefan Herţeg, Vasile Mureşan (plecat în Anglia), Vasile Leschian şi Ioan Fîrte, ultimii doi prezenţi la înscăunarea episcopului greco-catolic Vasile Bizău.

Cum epigramele toate au fost premiate şi luate de către preşedintele Clubului „Spinul” Ioan Şiman pentru publicare, vă rog să-mi permiteţi să închei cu una dintre cele trei epigrame scrise contratimp (30 min.) de către mine:

Criză şi în ciuperci

Cu gând la vara cea fierbinte,
Aştept ciuperca salvatoare,
Dar cum şi timpul azi ne minte,
Şi ea s-a dus… peste hotare!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...

One thought on "Festivalul de epigrame „Fersigana”, ediţia a VII-a"

  1. gross tomas spune:

    Felicit pe domnul Filip Romulus, gazdă şi sponsor al acestui Festival de Fersig, domnia sa oferă membrilor Clubului „Spinul” din Baia Marem în fiecare an o zi în plus de binefacere, aer curat şi bunădispoziţie. Întreg Clubul îi mulţumeşte pentru eforturile depuse, materiale şi financiare şi nu în ultimul rând creerea unei atmosfere care se poate „citi” pe feţele epigramiştilor. Multă sănătate pentru fiecare şi mai ales pentru gazda noastră din Fersig, Domnul Filip Romulus şi FELICITĂRI din suflet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook