29 martie 2022

Fanteziile florei

Romfilatelia introduce în circulație marți, 29 martie 2022, o nouă emisiune de mărci poștale dedicată Florei, „Fanteziile florei”, disponibilă în magazinele Romfilatelia din țară și online.Emisiunea este alcătuită din patru timbre, patru minicoli, un plic „prima zi” și o mapă filatelică specială.

Avem de-a face cu o intervenție naturală, fantezistă, a mediului ambiant, și, drept urmare, cele patru mărci poștale cu imagini de o rară frumusețe.

Orhideea egretă (Habenaria radiata), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei, cunoscută și sub numele de orhideea cu franjuri sau orhideea macara, are un centru lung subțire înconjurat de două franjuri asemănătoare unor aripi.

Orhideea rățușca zburătoare (Caleana major), redată pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 lei, este o plantă de mici dimensiuni, întâlnită în sudul și estul Australiei.

Floarea îngerului (Peristeria elata), orhideea porumbel sau floarea „Duhului Sfânt”, reprezentată pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, crește în Panama, unde este adoptată ca floare națională.

Floarea papagalului (Impatiens psittacina) este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei fiind întâlnită astăzi în Thailanda și Birmania.

Pasărea paradisului (Strelitzia reginae) este redată pe plicul „prima zi” a emisiunii, originară din Africa de Sud și este o plantă perenă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook