8 iunie 2015

Dilip Ratha: Faţa ascunsă a economiei globale – banii trimişi acasă

În 2013, emigranții internaționali au trimis acasă 413 miliarde de dolari familiilor și prietenilor – de trei ori mai mult decât ajutorul extern global (în valoare de aproximativ 135 miliarde de dolari americani). Această procedură, cunoscută și ca ‘remitere de bani’, are un efect semnificativ asupra vieților celor care beneficiază de ea și joacă un rol major în economiile multor țări. Economistul Dilip Ratha descrie perspectiva promițătoare a acestor ‘dolari împăturiți cu dragoste’ și analizează modul în care aceștia sunt blocați de obstacole administrative.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Dilip Ratha: Faţa ascunsă a economiei globale – banii trimişi acasă"

  1. adam spune:

    Pe asemenea bani ai foamei şi disperării se bazează „creşterea economică” trâmbiţată de broscoii politici de la Bucureşti. O mare parte din produsul „intern” brut este de fapt produs extern. Dar broscoii văd în milioanele de emigranţi români „export” de forţă de muncă, deci noi „succesuri” ale politicii noastre bezmetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook