29 iulie 2020

Delicatele frumuseți ale vieții. Sfaturi despre dragoste și viață de la „Dear Sugar”

Editura Humanitas și Librăria La Două Bufnițe așteaptă publicul miercuri, 29 iulie 2020, ora 19:00, la dezbaterea prilejuită de apariția bestsellerului „Delicatele frumuseți ale vieții. Sfaturi despre dragoste și viață de la Dear Sugar„, semnat de celebra scriitoare americană Cheryl Strayed, autoarea bestsellerului New York Times, „Wild”, ecranizat cu Reese Witherspoon în rolul principal – o întâlnire Humanitas online&live. La eveniment participă Ana Barton, scriitoare, Cătălina Dumitrescu, psihoterapeut, Ina Biebel, social media manager, și Raluca Selejan, moderatoarea și gazda acestei dezbateri online.



Publicată recent la Humanitas, cartea tradusă de Ioana-Raluca Flangea, cu o introducere de Steve Almond, „Delicatele frumuseți ale vieții” de Cheryl Strayed este jurnal, mărturisire și dialog cu femei și bărbați de toate vârstele și meseriile, chinuiți de tot felul de necazuri. Cea care le răspunde le devine sfetnic, mamă, prietenă, psihoterapeut, ajutându-i să găsească sens și curaj în încercările prin care trec. O carte cu răspunsuri curajoase la întrebări pe care adesea nu ne încumetăm să le punem – de teamă, de rușine sau din timiditate.

Steve Almond mărturisește:

Indiferent ce i-aţi spune lui Sugar, ea va lua acel lucru drept frumos și uman. Iată de ce bărbații și femeile îi scriu despre lucruri atât de intime, că nu le-ar putea mărturisi nimănui altcuiva, despre imbolduri inexplicabile, despre dureri apăsătoare. Ea înțelege că atenția pe care le-o acordă este dovada supremă de iubire și că resursa pe cale de dispariție pentru rasa umană nu e nici petrolul ieftin, nici apa potabilă, poate nici bunul-simț, ci compasiunea.

Cu fiecare dintre scrierile sale ea făureşte o lucrare ce ține de miracol: ne absoarbe poveștile. Le lasă să-și facă sălaș în interior și se gândește la istoriile din viața personală pe care i le evocă fiecare. Totodată, Sugar îşi dă seama că există o altă poveste, mai adevărată, în spatele celei pe care o arătăm lumii, una cu părţi pe care nu putem sau nu vrem să le vedem, cu eschivări și iluzii, cu locuri în care ne-am blocat. Sugar e blândă, ce-i drept, dar nu încearcă să îndulcească lucrurile. În acest sens, ea oferă ce ar trebui să ofere o mamă: suficientă compasiune cât să ne facă să ne simțim în siguranță când lucrurile nu merg bine și destulă înțelepciune cât să mai putem avea speranță.

Evenimentul poate fi urmărit live pe paginile de Facebook Humanitas și Librăria La două Bufnițe, iar înregistrările video și audio ale întâlnirilor sunt disponibile ulterior pe canalele Youtube Humanitas și Soundcloud Humanitas.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook