11 octombrie 2011

Dan Costinaş a obţinut Cercul de Aur

A IX-a ediţia a Festivalului internaţional „Satira Fest” s-a desfăşurat pe 6 octombrie 2011 la Belgrad, capitala Serbiei. Această ediţie, organizată sub auspiciile Ministerului Culturii şi Cultelor, a fost dedicată celei de-a optzecea aniversări de la naşterea scriitorului sârb Vladimir Bulatović Vib (1931-1994).Lui Dan Costinaş, unul dintre cei mai activi colaboratori ai proiectului Citatepedia, în special pe partea internaţională, i-a fost acordat trofeul Cercul de Aur „pentru traducerea în spaniolă a peste 150 de aforisme de autori sârbi şi promovarea acestora prin Citatepedia”. Acesta a fost propus de scriitorul şi traducătorul Valeriu Butulescu, care a primit acelaşi trofeu la ediţia anterioară.

Premiul „Cercul de aur” a fost acordat şi pentru Vladimir Şojher din Rusia, ca şi pentru James Geary din SUA. Organizatorii au mai remarcat activitatea de promovare a culturii sârbe de către Goran Mrakić din România şi Franci Čeč din Slovenia. Goran Mrakić a ţinut o cuvântare, în care a vorbit şi despre Citatepedia, ca instrument valoros în acţiunea de promovare.

Premiul pentru cel mai bun text de proză umoristică a revenit scriitorului Raša Papeš pentru povestirea „Ultimul tren”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 15 voturi
Încarc...

5 thoughts on "Dan Costinaş a obţinut Cercul de Aur"

 1. i.riti spune:

  Felicitări premiaţilor, români şi străini, foşti, actuali şi viitori !

 2. Veronica S spune:

  Felicitari :)

 3. Simona Enache spune:

  Sincere felicitări!

 4. Dan Costinaş spune:

  Sincere mulţumiri!
  :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook