1 martie 2016

Dă-mi o amintire

Muzeul Național de Artă al României invită publicul să ia parte la campania de arhivare a memoriei colective intitulată „Dă-mi o amintire”. Campania se desfășoară în perioada 2–31 martie 2016 în strictă legătură cu expoziția „Egal. Artă și feminism în România modernă” deschisă la parterul Galeriei Naționale.

egal

Întrucât arhivele publice păstrează informații insuficiente pentru scrierea unei istorii complete a artei femeilor, MNAR vă așteaptă să contribuiți cu propriile amintiri (fotografii, scrisori, jurnale, povești, ale rudelor sau ale prietenilor de familie care au cunoscut artistele prezente în această expoziție).

Campania „Dă-mi o amintire” are ca finalitate includerea arhivei vii sub forma unei Culegeri de amintiri în expoziția „Egal. Artă și feminism în România modernă” în luna aprilie 2016.

Materialele pot fi trimise pe adresa arhiva@art.museum.ro (maxim 2 MB, iar dacă materialele depăşesc dimensiunea cerută, pot fi trimise prin wetransfer.com) sau aduse direct la sediul muzeului din Calea Victoriei, 49 -53 (poarta C, lângă Sala Palatului).

Scrierea istoriei artei este un proces viu, dinamic, care se actualizează constant în funcție de transformările și valorile societății. În procesul trecerii de la memorie la istorie, povestea personală și experiența individuală au devenit o resursă activă, care nu de puține ori oferă informații pe care alte arhive nu le pot păstra.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook