6 ianuarie 2021

Concurs online de recitări din opera lui Mihai Eminescu

Asociaţia „Salvatorii de cărţi” invită pe români şi maghiari să se unească sub semnul „poetului nepereche”, Mihai Eminescu, prin recitarea unei opere a poetului pe care o va transmite online. Termenul limită pentru trimiterea recitalurilor pe site-ul Asociației este 11 ianuarie 2021, ora 15:00.În prezentarea concursului scrie:

E important ca în aceste vremuri, când suntem în continuă mișcare și pe fugă, să alocăm timp și culturii. Prin cultură ne putem lărgi viziunea, putem afla de asemenea mai multe despre noi și cele ce ne înconjoară. Rolul principal al concursului de recitat poezii organizat de Asociația „Salvatorii de cărți” este de a face cunoștința cu literatura altor națiuni, de asemenea întărirea legăturilor dintre poporul român și maghiar, deoarece au cu adevărat legătură unul cu celălalt aici în spațiul Carpato-Danubian şi în Ardeal.

Asociaţia „Salvatorii de cărţi” a fost fondată de câţiva orădeni care recuperează volume aruncate la gunoi şi le oferă comunităţii. De această dată, în parteneriat cu Asociația Alianța pentru Oradea, revista culturală „Familia”, revista culturală „Várad”, Vili Apartments, TIMIDENT şi Asociația Ovisuli, a organizat acest concurs internațional de recitări, poezie sau proză, din opera poetului Mihai Eminescu, cu speranţa de a construi împreună noi punţi între cele două naţiuni.

Organizatorii doresc ca fiecare dintre noi să transmită aceste mesaje în propria limbă maternă și să ne păstrăm împreună valorile. Concursul e defalcat pe categorii de vârstă: elevi în clasele V-VIII, elevi în clasele IX-XII şi adulți.

Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să realizeze o înregistrare video recitând, în limba română sau maghiară, din opera marelui poet, după care să o transmită online Asociaţiei „Salvatorii de cărţi”. Înregistrarea nu trebuie să depăşească trei minute. La începutul înregistrării trebuie să fie specificate numele participantului, titlul operei literare și autorul. Înregistrarea trebuie să fie landscape (16:9), cu cel mai bun sunet, fără tăieri şi modificări sau opriri. Înregistrarea se poate realiza cu orice device (telefon, laptop, cameră video etc). Înregistrarea se încarcă pe wetransfer, iar linkul se trimite prin formular. Se mai completează un formular de înscriere care poate fi găsit pe online alegând categoria în care concurentul se încadrează.

Juriul este compus din: Farkas Júlia (profesoară, Timișoara), Ioan Moldovan (poet, scriitor, eseist, director al revistei de cultură „Familia”), Kemenes Henriette (poet, traducător, reprezentant al revistei culturale „Várad”), dr. Magyari Sára (lingvist, profesoară de limbă maghiară, docens) și Márton Renáta (bibliotecară, Oradea). Juriul notează doar interpretarea și nu calitatea înregistrării.

Rezultatul concursului este comunicat în data de 15 ianuarie 2021, online, pe pagina de Facebook.

Fiecare participant eligibil primește o diplomă de participare. Câștigătorii de pe locurile I-III și câștigătorul publicului din fiecare categorie primește premii valoroase în cărți.

Fiecare înregistrare video este încărcată pe pagina de Facebook marţi, 12 ianuarie 2021. Câștigătorul publicului este desemnat cel care strânge cele mai multe like-uri la postare până în data de 14 ianuarie 2021, ora 23:59.

Alte detalii și regulamentul concursului se găsesc pe pagina concursului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook