28 mai 2009

Coloana infinită

Mircea EliadeDupă un recent debut la La Spezia, pe frontiera dintre regiunile Liguria şi Toscana, publicul din Roma va putea asista vineri, 29 mai, şi sâmbătă, 30 mai 2009, la Acccademia di Romania, într-un spaţiu extrem de sugestiv şi special amenajat, la reprezentaţia piesei de teatru „Coloana infinită” de Mircea Eliade, tradusă de Horia Corneliu Cicortaş, în regia Letteria Giuffrè Pagano şi cu participarea actorului Tazio Torrini.

Piesa are în centru figura sculptorului Constantin Brâncuşi, artistul care a revoluţionat sculptura secolului XX. Autorul piesei este Mircea Eliade, de această dată propus publicului nu în binecunoscuta haină a istoricului religiilor, ci în una mai puţin cunoscutã italienilor: cea a scriitorului şi mai ales a dramaturgului.

„Coloana infinită” este pusă cu această ocazie pentru prima dată în scenă în Italia, spectacolul fiind realizat de compania toscană Telluris Associati în colaborare cu FIRI (Forumul Intelectualilor Români din Italia). A face, aşadar, dar nu sculptând, luptând cu rezistenţele concrete marmurei sau ale metalelor, ci cu tensiunile interioare ale gestului, ale cuvintelor şi ale nuanţelor luminii. Este un spectacol extraordinar, un omagiu adus geniului în două dintre cele mai înalte forme de manifestare ale sale şi o ocazie excelentă de reapropiere de frumosul din ei şi de frumosul din noi.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook