3 aprilie 2018

Cireşe amare – la Veneţia

În data de 7 aprilie 2018, la ora 11:45, în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură al Veneţiei “Incroci di civiltà” (4-7 aprilie 2018), scriitoarea Liliana Nechita vorbește despre cartea „Cireşe amare” („Ciliegie amare”) (Edizioni Giuseppe Laterza, Bari 2017), tradusă în limba italiană de Elena di Lernia, cu ocazia unui eveniment literar care o are ca protagonistă alături de scriitoarea şi ziarista spaniolă Eugenia Rico.Primul roman semnat de Liliana Nechita, „Cireşe amare” (Humanitas, 2014), a reprezentat un succes de public, aflându-se acum la cea de a doua ediţie. Cartea a inspirat un spectacol de teatru şi scenariul unui film în pregătire. Este o poveste autobiografică ce prezintă experienţa de imigrare a autoarei în Italia, descrisă ca drum iniţiatic, anevoios, de regăsire a propriului eu prin depăşirea dificultăţilor şi prin scris. Despre drama emigranţilor şi a familiilor despărţite de fenomenul migraţiei, Liliana Nechita a vorbit în interviuri şi emisiuni de televiziune din Italia şi din România (TV2000). Liliana Nechita este a patra prezenţă românească la Festivalul „Incroci di civiltà”, după Varujan Vosganian, Ana Blandiana (2016, cu Dan Octavian Cepraga şi Mauro Barindi) şi Gabriela Adameşteanu (2017, cu Roberto Merlo).

Întâlnirea are loc la Fundaţia Querini Stampalia (Campo Santa Maria Formosa, 5252, 30122 Venezia). Intrarea este liberă cu rezervare prealabilă pe site-ul www.incrocidicivilta.org.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook