13 octombrie 2011

Cei trei muschetari 3D

Din 14 octombrie 2011, filmul „Cei trei muschetari 3D” („The Three Musketeers 3D”) poate fi vizionat în premieră în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucureşti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Arad, Galeria Arad, Bacău, Brăila, Baia Mare, Timişoara, Iaşi, Piteşti), Cityplex (Constanţa, Braşov, Bucureşti), Odeon Cineplex Cluj, Cinema Phoenix (Paşcani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Cinema Premiera (Ploieşti), Cinema Arta (Sibiu).Urmându-şi visul de a deveni muschetar, D’Artagnan (interpretat de Logan Lerman) pleacă la Paris, unde îi găseşte pe Athos (interpretat de Matthew Macfadyen), Aramis (interpretat de Luke Evans) şi Porthos (interpretat de Ray Stevenson) în slujbe mizere, în cautarea unei cauze care să le spele numele. În urma cu trei ani, după ce au furat un proiect secret dintr-un seif veneţian, au fost trădaţi de partenera lor, Milady (interpretată de Milla Jojovich), care i-a vândut planul ducelui de Buckingham (interpretat de Orlando Bloom). În acest timp, diabolicul Richelieu (interpretat de Christoph Waltz) urzeşte un plan pentru a-l detrona pe regele Louis (interpretat de Freddie Fox). Cu ajutorul agentei duble Milady, cardinalul îi înscenează reginei Anne (interpretată de Juno Temple) o aventură cu Buckingham, sperând ca regele Ludovic va crede minciuna. În viziunea lui, lucrurile sunt simple: regina va fi condamnată, Anglia va fi provocată la război, poporul îşi va dori un conducător mai puternic, iar el va deveni noul rege al Frantei!

Pentru a feri Franţa de aceste uneltiri, muschetarii se alătura lui D’Artagnan şi pornesc în cea mai periculoasă misiune, bazându-se pe spiritul de prietenie care i-a salvat de fiecare dată: toţi pentru unul şi unul pentru toti!

Alături de numele consacrate ale cinematografiei internaţionale, la realizarea filmului a participat şi cascadorul român Valentin Vasilescu, unul dintre cei mai căutaţi specialişti din acest domeniu. Maestru al exploziilor, maşinilor în flăcări şi al dresajului ecvestru, cele mai recente cascadorii ale lui Valentin Vasilescu pot fi admirate şi pe marile ecrane din România.

În cea mai recentă ecranizare a romanului lui Alexandre Dumas, Valentin Vasilescu a fost dublura actorului Matthew Macfadyen. Referitor la cât de dificilă este meseria de cascador şi experienţa cu acest film, el a declarat: „Cel mai mult simt provocarea cascadoriilor atunci când sunt pe punctul de a le face, iar amintirile plăcute şi satisfacţia reuşitelor sunt de nepreţuit. Îmi iubesc meseria, tocmai pentru că mi-a oferit ocazia de a lucra cu nenumărate staruri ale cinematografiei internaţionale: Milla Jovovich, Renee Zellweger, Nicole Kidman, Jude Law, Steven Seagal şi mulţi alţii. În afară de Orlando Bloom, pe care nu l-am întâlnit, am stat de vorbă cu toţi actori principali din Cei trei muschetari 3D şi toţi au fost super. Milla este o persoană excepţională din toate punctele de vedere, extrem de glumeaţă şi relaxată.”

De asemenea, echipa de producţie a filmului a apelat la forţe româneşti şi pentru a realiza costumele specifice acelei epoci. Datorită imaginii stilizate pe care şi-o doreau, designerul Pierre-Yves Gayraud şi echipa sa au fost nevoiţi să creeze peste 400 de costume lucrate manual. Acesta explică: „Am creat costumele în trei ţări diferite. Am început într-un atelier din Paris, unde am realizat prototipurile şi am lucrat la imaginile pe care vroiam să le creăm atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Odată ce am stabilit acest aspect, ne-am mutat în România pentru a începe producţia efectivă a costumelor. De-abia în prima săptămână a lunii august am ajuns în Munchen, pentru a face probe cu actorii care urmau să le poarte. A fost o provocare imensă din punct de vedere al sincronizării şi al volumului de muncă.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook