23 martie 2017

Cealaltă parte a speranţei – în deschiderea Festivalul Filmului European 2017

Filmul „Cealaltă parte a speranței”, în regia lui Aki Kaurismäki, deschide Festivalul Filmului European şi are în acelaşi timp premiera în România. De asemenea, în toate orașele în care Festivalul se desfășoară anul acesta, deschiderea are loc cu același film. „Cealaltă parte a speranței” este proiectat în București în data de 4 mai 2017, la Iași pe 12 mai 2017, la Gura Humorului și Tîrgu Mureș pe 19 mai 2017, și la Timișoara în data de 26 mai 2017. Festivalul Filmului European are loc în București (4 – 11 mai 2017), Iași (12 – 14 mai 2017), Tîrgu Mureș (19 -21 mai 2017), Gura Humorului (19 – 21 mai 2017) și Timișoara (26 – 28 mai 2017). Imediat după Festival, „Cealaltă parte a speranței” intră în cinematografele din România.Alex Trăilă, director artistic al FFE, spune:

Ne-am străduit să obținem, pentru prima dată în istoria Festivalului, ca filmul din deschidere să poată fi văzut în București, dar și în orașele care găzduiesc edițiile locale. Sunt încântat că putem oferi un film foarte nou, titrat și controversat, dar mai ales extrem de ancorat în temele de actualitate de pe agenda publică europeană.

De altfel, ne-am propus ca actuala ediție a FFE să ofere publicului un prilej de a-și pune întrebări și de a examina societatea complicată în care trăiește, iar în aceste vremuri ale transformărilor politice și sociale, filmul, care este mai mult decât o simplă plăcere intelectuală, poate deveni o unealtă utilă în acest demers. Identitatea vizuală a ediției 2017 vine să completeze această nouă direcție.

„Cealaltă parte a speranței” a câștigat Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor, la ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde de altfel Kaurismäki a anunțat că acesta ar putea fi ultimul său proiect în calitate de regizor. Străbătut de răbufniri de umor excentric, care culminează cu hohote de râs, filmul îi lasă spectatorului o reconfortantă stare de bine, alimentată de momentele de umanitate tandră presărate peste un fundal de cruzime și nepăsare printr-o abordare extrem de personală a situației refugiaților din Europa.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, sub egida EUNIC România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România, cu sprijinul ambasadelor şi centrelor culturale ale ţărilor europene, al Muzeului Național al Țăranului Român, al Institutului Francez – Cinema Elvire Popesco, al Uniunii Cineaștilor din România și al Biroului de Informare al Parlamentului European din România.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 28 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook