17 decembrie 2015

Cantus hibernus

Vineri, 18 decembrie 2015, de la ora 18:00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38), grupul de muzică medievală şi tradiţională Truverii susţine concertul „Cantus hibernus – colinde şi cântece dedicate Naşterii Domnului din Europa secolelor XII-XIX”.

Concertul are loc şi duminică, 20 decembrie 2015, de la ora 16:00, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Mogoșoaia.

„Cantus hibernus” este o călătorie prin spaţiu şi timp, aducând în faţa publicului bucuria sărbătorilor de iarnă atât prin colinde vechi din România, Franţa, Anglia, Italia, cât şi prin cântece din vechi culegeri medievale dedicate Sfintei Maria şi Naşterii lui Isus.

Grupul de muzică medievală și tradițională Truverii a fost înființat în 2002, desfășurându-și activitatea în cadrul Casei de Cultură a Studenților din București. Acesta readuce în atenția publicului melodicitatea și bucuria muzicii medievale și originalitatea ritmurilor tradiționale din diferite zone ale Europei.

Spectacolele Truverilor reprezintă călătorii muzicale de-a lungul secolelor, în care publicul călător are ocazia să se întâlnească cu ritmuri transilvănene, cu cântece de secol XIII închinate Sfintei Marii – cântece din culegerea “Cantigas di Santa Maria” de Alfonso al X-lea, Spania sau cu “Libre Verrmell” de Montserrat. Publicul are ocazia să asculte muzica trubadurilor care animau curțile medievale și tavernele vremii, să privească dansuri precum tarantella și pizzica din sudul Italiei, sau dansuri din Estonia.

Muzica Truverilor transmite bucuria trăirii, umorul și voia bună, repertoriul Truverilor animând burgurile medievale și serbările populare. Truverii recuperează și redescoperă diversitatea cultural-europeană, muzica lor adresându-se tuturor oamenilor, indiferent de naționalitate sau condiție socială.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook