1 septembrie 2010

Călătoria mincinoşilor

Călătoria mincinoşilorRecent, la Editura Leda a apărut „Călătoria mincinoşilor” de Karen Maitland, cu subtitlul „un roman despre ciumă”.

Într-o zi de rău augur, ciuma îşi face apariţia în Anglia. Într-o lume sumbră, dominată de credinţă, superstiţii şi frică, nouă străini disperaţi, aduşi laolaltă de soartă, încearcă să fugă de moartea ce se întinde inexorabil în urma lor. În acest grup pestriţ, fiecare îşi are propria poveste. De la Neguţător, vânzătorul de relicve care va deveni conducătorul grupului, la Cygnus, povestitorul ciung… de la Narigorm, copila ciudată şi tăcută, la un pictor şi soţia lui însărcinată, toţi au un secret. Nimeni nu este ceea ce pare. Iar unul dintre ei ascunde cea mai întunecată taină dintre toate, purtându-i pe aceşti mincinoşi către un destin neaşteptat.

Bookseller a descris romanul ca fiind „O lectură captivantă, ce aduce un omagiu Decameronului şi Povestirilor din Canterbury.”

Karen Maitland s-a născut în 1956 şi, la fel ca şi eroii romanului „Călătoria mincinoşilor„, a umblat mult — şi-a petrecut copilăria în Malta, apoi a ajuns în peisajul de gheaţă al Arcticii şi Groenlandei. După ce a străbătut în lung şi-n lat Regatul Unit, s-a oprit în minunatul oraş medieval Lincoln, unde locuieşte şi scrie în prezent.

Primul ei roman, „The White Room”, un thriller modern despre terorism bazat pe propriile experienţe din perioada de studenţie petrecută la Belfast, a fost finalist în cursa pentru premiul Authors’ Club Best First Novel. Au urmat apoi „Company of Liars” („Călătoria mincinoşilor„) şi „The Owl Killers”. În SUA, „Călătoria mincinoşilor” a fost nominalizat la un premiu Macavity — Sue Feder Memorial Award pentru cel mai bun mister istoric din 2008.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook