3 decembrie 2021

Cai

Răspunzând pasionaților de colecții tematice filatelice și iubitorilor de animale, Romfilatelia introduce în circulație vineri, 3 decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale intitulată „Cai”.



Cele patru timbre ale emisiunii, cărțile poștale și plicul „prima zi”, reproduc într-un concept grafic delicat, imagini ale familiilor de cabaline din care răzbate atitudinea calină și protectoare față de mânjii lor, energia vie a alergării, frumusețea statuară a membrelor speciei mult îndrăgite și ocrotite de oameni.

Istoria societății umane, în evoluția ei, include încă din antichitatea timpurie, prezența cailor în viața curentă, fie că e vorba de ajutorul în transporturi și deplasări rapide, fie că e vorba de folosirea acestora în desele lupte în care regăsim încă din secolele V-VI î.e.n. pe asirieni și pe perși.

Folosit în primă fază pentru călărie și pentru supravegherea turmelor împrăștiate la distanțe mari pentru pășunat, calul a devenit un element important în revoluționarea mijloacelor de transport, odată cu apariția vehiculelor cu roți în jurul anului 3500 î.e.n. în Mesopotamia.

Folosirea cailor a contribuit decisiv la dezvoltarea comerțului și la apariția primelor elemente de schimbare a vieții oamenilor prin amenajarea căilor de transport.

Pierzând din importanța ințială, caii aparținând diverselor rase sunt crescuți pentru evenimente sportive, echitație, operațiuni de salvare, în patrule ale poliției. Ei sunt încă necesari în zone greu accesibile, unde nu există trasee adaptate transportului de mărfuri și oameni.

Valorile nominale ale timbrelor emisiunii sunt 2,60 lei, 4,50 lei, 6,50 lei și 16 lei.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook